Да се забранят дипломите от т. нар. академия на МВР за юридически длъжности

Парламентът от 1991 г. е приравнил школата в Симеоново – т. нар. Академия на МВР – с университет, който издава дипломи за гражданско образование. И по-специално за юристи.

Зловредни лица в съдебната система са именно възпитаници на школата в Симеоново – Гешев, Сарафов, шефове из прокуратурата, следствието, оглавяваха върховния административен съд и т. н.

В школата в Симеоново, както и пазарджишкото милиционерско училище, постъпват хора с друг манталитет и ценности. Някои отиват там с чисто корупционни идеи, да вземат професия, която е като лиценз да ти плащат подкупи, рекет. Други са параноични, склонни към насилие, конспирации, следене. Има и с направо фашизоидно съзнание. Такива хора кандидатстват за полицаи (има изследвания за това). Сега за Симеоново кандидатстудентите са три пъти повече за едно място, отколкото в НАТФИЗ, примерно.

Спомнете си признанията на Борисов, как се разплакал, като баща му му казал, че няма да го допуснат да кандидатства във факултет „Държавна сигурност“ заради дедо му. Затова учил за пожарникар като баща си.

Именно Борисов довлече по върховете на съдебната власт цяла вълна милиционери от Симеоново.

Време е да се забрани дипломанти на това училище да заемат длъжности за юрист. Така е било преди 1991 – за да имат диплома на юрист, държат приравнителни изпити в Софийския университет.

В Симеоново дават и диплома за инженер. Най-известният инженер негов възпитаник е инж. д-р Бойко Борисов. Той е защитил там докторат за бойната и психологическа подготовка на пожарникарите, и е получил титлата „кандидат на физкултурните науки“. Днес тази титла е приравнена към доктор по психология, понеже вече няма „физкултурни науки“. Могат да се дават още примери.

Същото е валидно и за някои други университети – например ЮЗУ Благоевград, където се дипломираха Делян Пеевски, Румен Николов-Пашата, разни мутри, сикаджии, Гешев защити там докторат по международно право, и др. ЮЗУ е обвиняван в раздаване на дипломи, и са разкривани фалшификации за изпити.

Правото е основа на държавата, трябва да се практикува от компетентни хора, с добро образование. Сега всеки университет издава дипломи за юрист. Затова в много обяви за работа на адвокатски кантори, частни фирми, дори държавни институции, с които търсят юрист, седи изискване дипломата да е от Софийския университет. И това става повод за съд, че е е дискриминация. Но някои правят такъв подбор и без да го вписват в обявата.

Сатутът на университетите е в ръцете на парламента.

(Бел. ред. – „Академията“ в Симеоново е със статут на университет, гласуван от парламента. И по Закона за висшето образование издава дипломи за бакалавър, магистър и доктор.
И в този т. нар. университет може да станеш доктор по:
„Административно право и административен процес“
„Наказателно право“
„Наказателен процес“
Може да вземеш и диплома за магистър по „Публична администрация“)

 

– –

Бел. ред. – Медии и на Запад, и на Изток призовават читателите си за дарения. Вестници като „Гардиън“ с около 100 хил. тираж на хартия и няколко милиона читатели дневно, в края на всяка статия канят читателите да даряват, за да продължи да изобличава властите. Същото призовава и българският в. „24 часа“ с 15-ина хиляди тираж на хартия и 50-ина хиляди читатели онлайн, който въобще не се и опитва да изобличава властите, а се пълни с пиар публикации.
В e-vestnik рядко призоваваме, убедили сме се, че у нас трудно можеш да разчиташ на дарения за медия. Все пак благодарим на няколкото читатели, които всеки месец даряват по 1-2 долара или на малцината други, които по-рядко даряват по 10-20 – тук.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.