Всеки четвърти у нас вместо демокрация иска руската кенсъл култура

В Русия заплашват със затвор онези, които се канят да се струпат да гласуват точно на обяд и така да протестират срещу Путин. Не е неочаквано.

Има нещо, обаче, за което средният българин (или средният европеец въобще) не си дава сметка.

Вече има хора, за които демокрацията е зло. Ако у нас преди 35 години сме искали избори, свобода, смяна на четири години, равенство пред закона, контрол върху властта и демократични процедури, днес има хора които не искат това.

За които Путин е прав, трябва да арестува, да вкарва в затвора, да праща в Сибир, да гони опозицията. Да превземе Украйна е само подробност.

В България хората, които така мислят, са около една четвърт. Поддръжници на няколко партии, не само на „Възраждане“.

Такива не искат избори на 4 години. Партии, парламент – това са излишни неща, пречат, разрешават да има джендъри. Едни виждат в Костадинов бащицата, други – в Борисов – всеки такъв си търси вожда. Борисов арестуваше със своя „инструмент на Бога“ олигарси (както Путин) и му се радваха. (Нашият допълнително им изтръскваше джобовете).

В общи линии за такива Путин трябва да управлява света. САЩ да се махнат, като с пръчица, и да си дойде Путин, той да кара влака. От демокрацията извира зло, кенсъл култура, либерални забрани. Путин е нормалност и т. н.

За такива нормалност е руската кенсъл култура – отравяне с полоний, новичок, самоубийство с два изстрела в главата, падане от петия етаж, Сибир, карцер, затвор и т. н. Разбира се и войната е правилна. Путин трябва да им пусне ядрените ракети и т. н.

Наистина има хора, които искат това. И са около нас.

– –

Бел. ред. – Медии и на Запад, и на Изток призовават читателите си за дарения. Вестници като „Гардиън“ с около 100 хил. тираж на хартия и няколко милиона читатели дневно, в края на всяка статия канят читателите да даряват, за да продължи да изобличава властите. Същото призовава и българският в. „24 часа“ с 15-ина хиляди тираж на хартия и 50-ина хиляди читатели онлайн, който въобще не се и опитва да изобличава властите, а се пълни с пиар публикации.
В e-vestnik рядко призоваваме, убедили сме се, че у нас трудно можеш да разчиташ на дарения за медия. Все пак благодарим на няколкото читатели, които всеки месец даряват по 1-2 долара или на малцината други, които по-рядко даряват по 10-20 – тук.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.