Без тирбушон

Румен Белчев

Преди масовото въвеждане на тоалетната хартия у нас вестниците имаха само едно единствено полезно предназначение.

Днес – и второ! Да ни просвещават, образоват, въвеждат във високите технологии и живота на хайлайфа, плеймейтките и техните плейбои, а също и на звездите от сцената, екрана и спортните терени.

И в тази седмица на политически надговаряния и пазарлъци – нека пренебрегнем страниците за вътрешна политика и се съсредоточим към другите – към обществено полезните!

„Устата изпил 7 тона алкохол“ – научаваме от „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“. Как? Много просто – „Нали знаете, 7000 участия дотук, по литър на всяко, прави 7 тона“ – изчислява рапърът. Все пак постижението му бледнее пред идола на попфолка Константин – „Наскоро Коцето се похвали, че за своите 20 000 участия е изпил 20 тона алкохол“.

Тук можем само да свалим шапки в знак на уважение и малко завист, разбира се.

В спорта алкохолът не е на почит, но пък, поне според вестниците, се похапва здраво! „След тренировка с Рафа Гришо напълни чушки за 3 март“ – твърди „ТЕЛЕГРАФ“. Има и снимка – чнията е аранжирана патриотично в бяло-зелено-червено. Малък недостатък е, че бяла чушка Григор не е намерил в пустата Калифорния, та се е наложило да я замени с бледожълта, но червената и зелената са си на място, така че патриотичният момент си остава!

Очевидно водещите ни спортни звезди поддържат форма изключително с тази рецепта, защото от „24 ЧАСА“ до нас стига потресаващата новина, че „Гаджето глези Везенков с пълнени чушки в САЩ“.

Тоя номер, с пълнените чушки, изкуственият интелект надали ще успее да го усвои, но затова пък според „ТЕЛЕГРАФ“ бъдещето е негово в друга област – „Сексът с робот по-приятен от човешкия“ – твърди всекидневникът. И уточнява, че новото удоволствие „Предлага повече емоции и пести време“.

Трябва само редовно да се зареждат батериите и всички ще са щастливи!

За да сме щастливи се грижи „24 ЧАСА“ – на една и съща страница първо ни полива със студена вода със „Заплатите се вдигат автоматично заедно с цените. Не у нас обаче, а в 7 други европейски държави“, след което идва и добрата новина: „Бедни са 10 % от работещите българи, но в Гърция, Италия и Испания са повече“…

При това положение няма как да не се търсят допълнителни доходи – и „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ ни дава полезна идея: „Сузанита си продава ползваните прашки и чорапи“.

Красавицата си имала сайтче 18+, в което срещу скромна сума можело да се види това-онова от нея, но очевидно приходите не са това, което би трябвало, затова „Вероятно певицата иска да изкара още някой лев и решава да си продаде ползваните прашки“.

За всеки влак си има пътници, за всяко парцалче – мераклии!

И все пак, да не забравяме, че вестникът е не само средство за информация и забавление, но и полезен съветник, без който трудно бихме се справили в напрегнатото ни и объркано време. Затова за днес ще приключим с „ТЕЛЕГРАФ“, от когото ще научим „Как да извадим тапата без тирбушон“.

Изключително полезно четиво, особено след третата бутилка, когато никой от компанията не се сеща къде, по дяволите, се е дянал тирбушонът.

И ще ми говорите после, че многото знания носели тъга! Напротив – радост, щастие, да не забравяме също и че във виното се крие истината!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.