Обаждане на Борисов все още е извънредно събитие, уважаеми зрители…

Уважаеми зрители, грешката не е във вашия телевизор. Сваряват ви като жаби, без да се усетите.

В „Панорама“ участва сама Пунта Мара Габриел. Демонстративно, нагло БНТ и Бойко Василев ни я поднасят без опонент, да я напудрят като голям политик.

Няколко дни по-рано, в неделя вечерта БНТ, бТВ, Нова и Нова нюз прекъснаха предаванията си, за да излъчат пряко пресконференция на ГЕРБ – три жени седяха пред камерите и не стана ясно какво толкова има да кажат. Но беше важно да демонстрират как спират телевизиите заради тях.

Извънредно събитие е война, голяма катастрофа, тежък инцидент.

Според стандартите на българските телевизии, обаче, обаждане на Борисов за пресконференция на ГЕРБ е събитие от същата важност.

За други партии или парламентарни решения съобщават в новините, но за ГЕРБ трябва да ни облъчат с извънредно вкключване на всички телевизии. Кукувичките, които кукат всеки ден в сутрешните блокове, даже не ги броим.

Уважаеми зрители, не го приемайте за нормално. Това е подигравка с всички нас.

Ценното на такива директни предавания е, че се вижда какви кухи лейки използва за параван Борисов. Лицата на мафията. На екрана на телевизиите на мафията.

Хората до толкова са свикнали, че не забелязват в какво извращение продължават да живеят.

 

 

– –

Бел. ред. – Медии и на Запад, и на Изток призовават читателите си за дарения. Вестници като „Гардиън“ с около 100 хил. тираж на хартия и няколко милиона читатели дневно, в края на всяка статия канят читателите да даряват, за да продължи да изобличава властите. Същото призовава и българският в. „24 часа“ с 15-ина хиляди тираж на хартия и 50-ина хиляди читатели онлайн, който въобще не се и опитва да изобличава властите, а се пълни с пиар публикации.
В e-vestnik рядко призоваваме, убедили сме се, че у нас трудно можеш да разчиташ на дарения за медия. Все пак благодарим на няколкото читатели, които всеки месец даряват по 1-2 долара или на малцината други, които по-рядко даряват по 10-20 – тук.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.