Главният прокурор на себе си ли е?

Главният прокурор Велчев каза, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършени нарушения в МВР. Това било на базата на доклад на Държавната агенция за национална сигурност.
Какъв неизвестен извършител, г-н Велчев? Нали има няколко известни – бившият министър Румен Петков, бившият главен секретар ген. Валентин Петров, разни по-дребни риби като арестуваният вече Иван Иванов от ГДБОП.

Цяла България разбра, че от кабинета на министъра е изтичала информация към следени и подслушвани, благодарение на която те са преставали да използват тези телефони. Цяла България разбра, че ген. Валентин Петров се е срещал с някакви лица под наблюдение и от справките, които е получавал от ГДБОП, също е изтичала информация към следени персони.
Само главна прокуратура не разбра.

А може би не са виновни неизвестните извършители Петков и Петров? Защо тогава ги уволниха? Ей тъй, за разведряване на обстановката?

Главният прокурор Велчев, когото до неотдавна наричаха нов, вече съвсем не е нов. Вече е показал достатъчно, за да се разбере, че е една кукла, която само приказва, а службата му нищо не върши. Той се оказа точно това, което се подозираше – един политически целесъобразен главен прокурор, който умело ще забърсва посрания задник на властта.

Мутрите с джиповете са си пак на улицата, нагли и ухилени. Нито един голям мафиот не е в затвора, т. нар. добре облечени бизнесмени като Маргините, Маджо, Божков и т. н. се пъчат на снимки по вестниците.
Полицията бие дребни нарушители или невинни. От пътния полицай до шефовете прокурори и съдии – всеки пълни гушата с пари от разбойниците. Престъпността е нагла. Главният прокурор вика – неизвестен извършител.
Извършителите са всеки ден пред нас, в медиите, усмихват ни се от екрана. Съдебната власт и полицията все ги търсят и не ги виждат.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.