Цитат в десетката: Шеф на ДС, явочник, доносник и побойник на срещата на българските медии в Мадрид

Известният футболист и бивш национален селекционер Христо Стоичков е сред гостите на Четвъртата среща на българските медии в Мадрид, която се открива в понеделник. Неотдавна Стоичков преби български фоторепортер в Барселона и грубо блъска бременната му съпруга.
Бизнесът е представен от рекламния монополист Красимир Гергов, разследван за подкуп на директор на българската национална телевизия и известният със скандални строежи по Черноморието и Рила, Георги Велчев, брат на бившия финансов министър Милен Велчев.
Бившият шеф на Шести отдел на Шесто управление на Държавна сигурност и издател на в. „Земя“ Димитър Иванов също ще присъства на срещата.
Участник е и главният редактор на в. „Труд“ Тошо Тошев, известен като сътрудник на Държавна Сигурност с псевдоним „Бор“…
Четвъртата среща на българските медии е под патронажа на президента Георги Първанов, известен като сътрудник на Държавна Сигурност с псевдоним „Гоце“…

Издатели на български медии в чужбина протестираха срещу формата на срещата и патронажа на президента, който е уличен в лъжи за агентурното си минало на сътрудник на Държавна сигурност.
Те разпратиха открито писмо на няколко езика до испанските и световните медии, в което подчертават, че медийната свобода в България е заплашена.

Виж тук целия текст в kafene.net

Виж тук протестна подписка в Интернет

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.