Цитат в десетката: Защо напускам „Шоуто на Слави“

Росен Петров напусна Слави
Росен Петров обяви, че прекратява съвместната си работа със Слави Трифонов и напуска шоуто му и продуцентската компания „Седем осми“. Снимка: Булфото

Уважаеми приятели, не се познаваме лично, но имам чувството че съм ви опознал добре, най-вече чрез думите ви,чрез това което сте писали тук. Най-готино е,че всеки от вас си има своя неповторим стил на логика, начин на изразяване и пристрастия. Реших да ви обясня какво се случва, защото заслужавате да го научите преди другите, заслужили сте си го, заради жарта с която сте бранели шоуто или пък сте го критикували. Правя го с пълното съзнание за риска, някой „жълтур“ да се израдва. Правя и го чак сега, защото не съм търсел публичност на моето решение, една журналистка гледала шоуто и видяла, че ме няма във финални надписи.
Дълбоко уважавам Слави и това, което е постигнал. Дълго време съм водел доста битки в негово име, 10 години съм давал всичко от себе си, бил съм лоялен и съм лоялен. Нямам скандал със Слави, не сме имали разправии или спорове, по простата причина, че със Слави някак си не може да се спори. Той има един тип „командирски“ характер.
В това определение на влагам нищо лошо, той си е такъв човек, може би затова е и успял.
Взех трудното решение да започна свой път, и повярвайте ми – имам основания да го направя. Не искам да съм лицемер, ясно е че щом си тръгвам, то някакви причини съществуват. Те са били такива, че не съм могъл да ги пренебрегна. Надявам се да разберете моето решение. За действието се плаща висока цена и риск, но нищо не може да се сравни с ужасната цена на удобното бездействие. Не искам повече да я плащам. Никой не е незаменим, както е казал генерал Дьо Гол. „Гробищата са пълни с незаменими хора“, шоуто ще продължи своя път, в него работят страхотни хора, а Слави е човек, който гори в работата си. Ако ме питате какво ще правя, да ви кажа честно още не знам. По принцип телевизиите са проявявали интерес за шоу, което аз да водя, а „Седем-осми“ да продуцира, но аз винаги съм се съобразявал с мнението на Слави, а то е било, така да кажа „отрицателно“. Това не е повлияло на моя избор, по-скоро ме е научило на нещо, всъщност предложението беше на БТВ и то още през лятото на 2007. Имал съм и други предложения, но винаги съм ги отказвал и съобразявал с мнението на Слави. Сега не ме води мотив за изява, или за излизане от сянката, води ме желание за промяна. Надявам се да запазя добрите и приятелски отношения със Слави, дали това е възможно в медийна среда, като българската – не знам. Ще се опитам. Ще направя всичко възможно, но ще пазя и моето име и правата си. Тук никой не бива да има никакви съмнения.
Благодаря ви за всеки път, когато сте ме подкрепяли, пък и критикували, нищо, че понякога съм реагирал „буйничко“. Продължавайте да подкрепяте Шоуто на Слави и занапред.
С уважение – Батко ви Росен Петров

От форума на slavishow.com

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.