Бутилките по главата на Томов може да се насочат към парламента

Няма нищо по-жалко от обидената физиономия на Александър Томов, на излизане от стадиона на ЦСКА. Изражението му казва – ама защо така с мен, аз толкова направих за вас? А върху главата му летят бутилки и полицията се опитва да го предпази (виж снимките в “Спорт”).
Що така с добрия вълк Лупи, както го наричаха на времето?
Томов е изражение на типичния български политик – дълго говори и малко казва, винаги загрижен за положението, и винаги се уредил на маса някъде.
След като беше изритан няколко пъти от избирателя, след като с цената на интриги се задържаше на лидерски пост дори в измислената си партия Евролевица, Томов се нареди за шеф в Кремиковци и шеф на ЦСКА. Никой не се е съмнявал, че е станал шеф на червените не за друго, ами да излъска политическия си имидж и да се показва по-често по телевизора. Но да управляваш футболен клуб не е като да лъжеш избирателя в парламента. Тук, за разлика от там, има изисквания от УЕФА и правила, които не се менят по приятелска линия.
И така – лапа Томов от ЦСКА, пишеше се в списъка за премиите, заедно с голмайсторите при победа, превръщаше мероприятията на червените в социалдемократически конгреси, а накрая голият му задник лъсна. Много красиви приказки за феновете (характерно за един политик) и …много дългове. Дългове, обаче, в УЕФА не приемат. Томов иначе може да е свикнал като политик някой да му плаща обяда, ама тук не става. И сега какво – излъга и феновете, и себе си дори, че всичко в ЦСКА е окей, а УЕФА праща ЦСКА във В група и не го допуска до европейски мачове.
Случката може да послужи за урок на българските политици – лъжите накрая завършват с бутилки по главата. Има ли кой да чуе урока, обаче?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.