Политици у нас все повече се ежат на ЕС. Лекува ли се болестта румен-петковизъм?

Дребни политкомисарчета, наречени еврокомисари, не трябва да си позволяват да оценяват България. Така се изрази пред e-vestnik кметът на Благоевград и бивш министър Костадин Паскалев. Той е болен от една характерна за социалистите болест, наречена румен-петковизъм.

Румен Петков беше най-ярко изявеният критик на Брюксел, доказваше, че престъпността там е по-висока отколкото в България. Той каза за изпратения тук да проверява МВР немски полицейски комисар, че имал проблеми с възпитанието. Той се ежеше на Брюксел по различни поводи и говореше, че корупцията там е колкото тук.

Точно това, едно към едно, казва и Костадин Паскалев (виж по-долу). Румен-петковизмът очевидно е остро заразно заболяване, което се разпространява сред социалистите като грипна епидемия. Те се самозомбират, че у нас наистина престъпността е по-ниска, корупцията не е по-висока от там, а тия “политкомисарчета” от Брюксел, както ги нарече пациентът Паскалев, само “очернят” България.

Какво следва от това заболяване? Все по-голяма изолация на България. Поне, докато социалистите са на власт.

Докато там говорят за корупция (скандалът в МВР, който в момента се замазва от прокуратурата, скандалът в Пътния фонд… А това е само върхът на айсберга), у нас бодри социалисти като Паскалев развяват знамето срещу европейските политкомисари.
Твърдоглавието им, че у нас всичко е окей, ще доведе до блокиране на всички фондове, които България чака от Европа.
Някой трябва да намери хапче как се лекува румен-петковизъм, защото от това страдат българите като цяло.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.