Абе, президентът Първанов да не е живял в друга държава досега?

“Докога ще търпим босове с охрана по улиците?”, попита президентът Първанов в интервю, което всички медии оцениха като удар срещу премиера Станишев. Първанов специално нападна премиера, че негови съветници били назначени в бордове на държавни фирми.

Някак много си личи, че това е пак красива поза на строг, но справедлив президент.

Ами къде беше г-н Първанов да зададе въпроса за босовете с охрана по улиците преди 1 година, когато министър на вътрешните работи беше Румен Петков? Когато Петков нападаше Брюксел да не ни очерня, защото у нас престъпността била по-ниска отколкото в Европа? Всички добре помнят, че президентът го защити, когато се разбра, че в МВР мирише и то от кабинета на министъра – изтичала е информация към послушвани и следени, той се е срещал с престъпни босове. Тогава Първанов не се ли сети да пита за босове с охрана по улиците?

Ако това не е лицемерие… А може би президентът чак сега е забелязал мутрите на улицата? Два мандата май ще му стигнат да разбере къде живее.

Онези, които наричат Първанов с популярното име Гоце, ще кажат – президентът е решил да си разговаря със съпартиеца си премиер чрез вестниците – техен си проблем. Но не е. Несериозно е един президент да си играе такива игрички. Още повече, че той има поне двама свои съветници в борда на държавата – вицепремиерите Калфин и Плугчиева. Той е и архитектът на тройната коалиция. Той нагласи така, че правителството да се състави с мандата на ДПС. Така че Първанов има огромно влияние в това правителство и да се изказва по вестниците е интригантство.

Вече втори мандат се прави на много загрижен по разни проблеми, в поза на човек, който сякаш няма нищо общо с политиката. Това сигурно го оценяват положително бабичките на село, но повечето хора не са слепи и виждат, че това е опит да се разграничи от негативните настроения срещу кабинета.

Навремето децата казваха – знаеш ли какво е нахалство? Да бутнеш баба си по стълбите и после да я питаш защо е тичала. Така и с архитекта на тройната коалиция…

Нещо любопитно каза и Бойко Борисов – че Първанов намерил отнякъде Станишев и го направил лидер на партия и премиер. Който следи политиката, може би помни, че на някакъв пленум на БСП преди 8 години точно Станишев предложил Първанов да се кандидатира за президент. В онзи момент беше смешно. След като БСП беше паднала от власт и да издига за кандидат партиен лидер с вид на човек, който всеки ден се спъва на стълбите на „Позитано“. Та взаимоотношенията президент-премиер имат интересна предистория, която подчертава интригата.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.