Кого плаши Румен Петков?

“В момента се съветвам кога и как да кажа истината не само за напускането ми на МВР, но и за случилото се преди решението ми да си тръгна.” Ако се вярва на вестник “Стандарт” от неделя, тези думи е казал Румен Петков пред социалистите от правешкото село Джурово. Бившият министър подчертал, че не е от хората, които биха посегнали на БСП, за да й навредят.
Бедни, бедни, Румене Петков! Защо не си остана при плевенския градски фонтан! Ден и нощ народът няма да спи и ще чака съкровените му спомени на тема: “Защо ме махнаха от МВР?”
Но питал ли се е изобщо някой в БСП кому е било нужно да става вътрешен министър някакъв комсомолски активист и провален плевенски кмет. А след махането му да остава в ръководството на партия с претенции, че стои зад каузи като НАТО и ЕС.
Истината е, че Румен Петков не е нищо повече от креатура на Андрей Луканов. Че зад него седи някакво лоби в БСП и по различни етажи на властта и бизнеса.
Прочие Румен Петков, ако някой не е разбрал, вече проговори. Но не със собствения си глас, а чрез изявленията на президента Георги Първанов пред “Труд”, а по-късно и в ефира на бТВ. Интригите на бившия МВР шеф се целят в две неща. Първо – да свали правителството на Сергей Станишев след остро критичния доклад от Брюксел, една от причините за който е именно вътрешният министър Румен Петков.
Второ – самият Петков да оглави БСП с подкрепата Първанов.
Но, както са казали класиците Иля Илф и Евгений Петров: “А може би така трябва?” Към днешна дата може би тройната коалиция трябва да си отиде с гръм и трясък. А БСП да се върне към основите на марксизма-ленинизма, като активистите й спрат да се чувстват длъжни да лъжат, че не защитават руските интереси на Балканите и в Европейския съюз.
В този смисъл Румен Петков плаши опозиционните кучета с луканка. Неговите разкрития ще предизвикат толкова важни промени в БСП, че тя поне още два мандата няма да получи нито мнозинство, нито място в някаква управляваща коалиция. А може би, за бъдещето на България, така и трябва.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.