Гейпарад с бомби и арести – пак шашнахме света

Бомби, коктейли “Молотов” и 60 арестувани, начело с националиста Боян Расате. Така приключи първият гейпарад у нас (виж фотогалерия в “България”).
Пак шашнахме света. Такъв гейпарад не се е чуло и видяло никъде (и в Бърно, Чехия, имало екцесии, ама там замеряли с яйца).
Това всъщност не беше парад, на който се събира публика да се радва или надсмива на обратните, а строго охранявано шествие, в което полицаите бяха повече от участниците. Това по-скоро беше измъчен поход за защита на права.
Как да се обясни тая нетърпимост срещу гейовете и лесбийките, която избухна в бомби и запалителни смески? Защо само у нас един гейпарад може да събере срещу себе си толкова разнородни групи (националисти, скинари и т. н.), които се опитват да ги набият и разгонят насила.
А насреща беше едно скромно гей-общество от 100-ина души, което едва се осмели да се покаже публично. Да се види, че има и такава общност в България.
Демонстративният хомосексуализъм може и да е дразнещ. Лигавщините и роклите на Азис може и да са отблъскващи. Но Боян Расате, разни лумпени, които хвърлят коктейли “Молотов” срещу обратните, със сигурност не са въодушевяващ пример.
Българското общество съдържа голям процент чукундури. Само преди дни десетина от този вид набиха двама турци пред НДК, че викали за Турция на мача с Германия. Извират отвсякъде. И от църквата, която заклейми гейпарада, и от политиката – с изказвания срещу хомосексуализма, сякаш той е някакво социално зло и престъпление.
Голям праз, щяло да има гейпарад. Ами айде да обявим всенародно въстание срещу гейовете и да ги изтребим до крак.
Много чукундури има у нас, наистина. Може би им действат горещините.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.