Арестуваха жена за кражба на кебапче. 63 000 полицаи показаха, че има ред

В Благоевград е арестувана 58-годишната жена Н. М., защото в супермаркет откраднала едно кебапче за 49 ст. Охраната я задържала, управителят извикал полицаите и те я отвели. Иззели и кебапчето с разписка. По закон жената може да получи до 1 г. затвор или пробация.
Мъка, много мъка има по тоя свят, Боже. Така казва един в оня разказ на Йовков.
Какво трябва да ти е, че да решиш да крадеш кебапче, което със сигурност е от мас и субпродукти – как иначе ще струва само 49 ст. И заради това менте – прас, законът те удря с цялата си строгост.
Десетки крадци от най-голям калибър се хилят пред медиите необезпокоявани, никой не ги е арестувал дори. Но полицията показа голяма сила и строгост към един дребен крадец.
Добре, нека бъде строга и да арестува крадлата на кебапче. Кражбата си е кражба. Ама защо, джанъм, не лови другите?
Защо като ти строшат стъклото на колата и ти откраднат радиото полицай дори не ще да ти обърне внимание? Защо когато джебчиите по Витошка ти откраднат портмонето, полицаите не искат и да те чуят, а само те карат да пишеш жалба, която остава без последствие? Дори изнасилвачи не стигат до килията, а жертвата им живее в ужас, че хората, които е обвинила, са свободни навън.
Има нещо изначално сбъркано в полицейските глави.
България има цяла армия от полицаи – 63 000 души. Цифра, дълбоко пазена в тайна от бившия министър Румен Петков. Той не я даде дори на европейските проверяващи – била държавна тайна. Съобщи я Михаил Миков. Тайната падна. Видя се, че имаме най-много полицаи на глава от населението в целия ЕС. Но тях ги няма на улицата. Не се виждат. Другаде из Европа ще ги видиш да патрулират. Тук – не. Крият се по време на дежурство по разни кьошета и кръчми и чакат да ги извикат по радиостанцията, ако има нещо. И вечер дебнат шофьорите по входовете на комплексите, за да ги плашат с проверка на алкохол и да им прибират парите.
Заработените рушвети от един полицай на смяна са от порядъка на 100-200 кебапчета. Но за тези кебапчета полицаите не ги арестуват, нали?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.