Няма ли полиция за Тренчев и тия от Кремиковци?

Синдикатите от Кремиковци вчера спретнаха една малка революция. Завардиха комбината, за да не излезе директорът индиец, докато не подпише договор с украинския олигарх Константин Жеваго.

„Подкрепа“ и КНСБ заплашиха, че ще завардят магистралите “Тракия” и “Хемус” и ще направят палатков лагер пред Министерския съвет, ако няма договор с украинеца. Тренчев се появи и даде ултиматум договорът да се подпише до 12 часа. Също както при подпалването на партийния дом преди 15 години.

Дали синдикатите и Тренчев са сбъркали времето и мястото? Да затварят магистрали е твърде нахално. На обществото му писна от Кремиковци и с удоволствие ще подкрепи полицията да пребие синдикалните кресльовци.

Но най-любопитното в цялата работа е, че полицията обещала на синдикалистите да не им пречи. Тренчев разговарял с вътрешния министър няколко пъти да не се намесва, докато си свършат работата. А каква им е работата? Чист рекет. Синдикати рекетират собственика да подпише договор с този, а не с онзи. И договорът беше подписан.

Дали за тая работа Тренчев и няколко синдикалисти не са се облажили? Договорите за комбината от страна на индиеца и на украинеца били почти еднакви. Но се намесват синдикатите, лягат на пътя и въпросът е решен. Полицията не се бърка. Особен начин да спечелиш договор. Да излезе някой сега и да каже, че всичко това е безкористно, ей тъй, от загриженост за работниците.

А какво ще стане утре, когато олигархът Жеваго продължи да трови София и работниците пак не си получат заплатите? Което е почти сигурно.

Излиза, че синдикатите вършат беззакония, влудяват софиянци, за да може накрая Кремиковци пак да пуши и да трови София. И същите синдикалисти пак да легнат на пътя.

Полицията, която много активно разпертушини няколко екологически протеста миналата година, сега, вместо да разгони рекетьорите, се крие по кьошетата и доказва, че България е страна на беззаконието.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.