Нощна София е терен за секс

Двойка прави секс в парка до Паметника на Съветската армия. Студентите обикновено са безпарични и не стигат до крайградските хотелчета. Снимка: Борис Войнарович

Започна сезонът на кърската любов и нощем София стана опасно място за ходене по улицата. Не заради проститутките по Лъвов мост, по “Ботев” и другаде, които агресивно дърпат за ръкава минувачите.
Вероятността да попаднеш на двойки, които правят секс в колата или в парка, е голяма.
Столицата още няма достатъчно удобства за двойките, които нямат “терен” за любов. Хотелите са скъпи, а парковете достатъчно тъмни.

Петък и събота вечерта по пътя към „Копитото“ е пълно с коли между дърветата. Често търсенето на „скришно място“ се превръща в едночасова нощна разходка в планината. „В планината е без пари, но е малко неудобно“, разказва „нощен планинар“. А да не говорим, че може и да се случат непредвидени обстоятелства. Една вечер имаше буря и на пътя надолу към София беше паднало огромно дърво. Добре че има постоянно движение в района, та се събрахме 4-5 коли, заедно преместихме дървото.“
Закъснели велосипедисти нощем из парковете пък постоянно попадат на двойки по пейките в неудобни пози. Но тъй като пейките са малко и не винаги на най-тъмното място, двойки правят секс и прави в тъмното между дърветата.

В кварталите Драгалевци и Симеоново изникнаха цели комплекси от малки хотелчета, но не за „гости на столицата“. Основните клиенти са софиянци, които намират там уединение за любовни ласки. Някои хотели имат тематични имена като „Амур“, “Свети Валентин”.
Тризвездните хотели в крайните квартали са най-доброто място за секс, твърдят познавачите. Цените варират около 40-60 лв. на нощ за двойна стая.
„Да, но могат да станат засечки, казва Ани, на която често се случва да ходи по хотели. Да видиш познат, да ти видят колата. Кофти е, ако има от кого да се криеш.“ Ани знае за десетина хотела, които са на цена средно 40 лева за двойка и се възползва при нужда.
По-пестеливите предпочитат варианта „стая за отдих“. Тя се дава за два часа, а цената е наполовина от посочената за нощувка. „В повечето случаи обаче те не са почистени, обяснява Ани. И като минат два часа, почват да ти звънят по телефона: „Освобождавайте стаята за отдих!“ Всички знаят за какво става въпрос, след два часа излизаш разрошен.“

Венци също предпочита да използва хотелите в покрайнините на София. „Има едни къщички в Драгалевци, на един мъж и жена. Винаги седят двамата, с един пудел, който все ме лае. Като отидеш с някоя мацка и все те гледат, сякаш ти казват: „А така, ще има секс!“ и клатят глава, подхилквайки се.“

В повечето случаи честите посетители на хотелите се засичат. „Абе, едни и същи хора си ходим по тия е…алници, знае се кой е с любовницата, едни и същи коли виждаш, казва Венци. Отивам веднъж в един хотел с мадама и ми викат „Здрасти“ от персонала, ‘щото се познаваме отпреди. Тя пък се нацупи, вика ‘що ти викат „Здрасти!?“ За малко да стане проблем.“

Такива стаи предлагат по-скъпите хотели в квартали като Симеоново. Снимка: Справочник за хотелите на София

Проблем за клиентите на малките хотели е паркирането. „Зле е с паркирането, има много коли, няма къде да се паркира. Като има паркинг по няма как да ти види някой познат колата, но в по-евтините хотели няма паркинг – директно се паркираме на улицата“, допълва Венци.
Рядко в малките хотелчета попълват данни за регистрация. Рецепционистите въобще не искат лична карта, особено ако клиентите остават за два часа „отдих“. „Лошото е, че там не може да се трае по цяла нощ, добавя още Венци. Чуват се постоянно токчета, смях, скърцане на легла. Няма почивка там. Сутрин всичко скърца, само пъшкане, викове: „Аре ма!“, някой се разправя. Там не можеш да си починеш – отиваш, вършиш работата и евентуално дремваш.“

А петък и събота вечерта е най-натоварено. Обикновено опитните правят резервация 3-4 дни по-рано. „Ако се сетиш в петък в 12 часа, не можеш да си намериш място в по-малките хотели, твърдят запознати. Даже в „Царско село“ не е имало места. Разбира се има свободни стаи в хотели в София, но цената там не е 40 лева за двойка, а е до 100 лв. и нагоре.”

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.