Цитат в десетката: Време е за политически борд

Време е да въведем „политически борд“ в България, т.е. окончателно да се разделим със суверенитета си, в полза на директно европейско управление.
Това е един метод как да живеем по-добре, правата да са ни по-защитени, с по-добро управление, в по-голяма сигурност.
Това може да стане, ако България е първата федерална европейска област, т.е. чрез делегиране на цялата централна власт към европейските структури или да станем територия, директно подчинена на институциите на ЕС.
Това ще бъде първата федерална територия, директно управлявана от правителството в Брюксел чрез назначен еврогубернатор. Това и ще разреши до голяма степен проблема за абстрактните пълномощия на европрезидента, еврокомисията и европарламента. Те ще разполагат с територия, където директно да прилагат законодателството си, без да минават през посредничество и без да бъдат заложници на местни интереси.
Спокойно можем да отменим парламентарните избори. Няма да са необходими, при положение че така или иначе гласуваме за европарламент.
Няма да ни е необходим и президент, тъй като така или иначе ще гласуваме за европейски президент. Ще спестим и пари от президентски избори.

Виж целия текст на komitata.blogspot.com

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.