500 лв. заплата за боклукчия, 70 лв. – билет за “Металика”, 10 лв. за такси. За всичко останало има чалга

Камари боклук, траш* метъл и чалга. Тъй минава лятото в София.

Ние им даваме по 500 лв. заплата, плащаме им здравни осигуровки, а те отидоха да работят в строителството – така се оправда фирмата “Новера”, затова че София пак беше зарината с боклук. Демек – ние на тия боклукчии им плащаме толкова много пари, а те какво направиха…

На такъв концесионер веднага трябва да му хвръкне главата. Вместо това кметът Бойко Б. се изказва загрижено за проблемите. Софиянецът плаща всяка година 115 млн. лева такса смет, а слуша тъпи оправдания. Какъв героизъм – плащали им здравни осигуровки. А може би не трябваше? И кой твърди, че 500 лв. заплата, за да събираш боклук, е много? За София такава заплата е мизерия.

По същото време към 40 000 души се изсипаха на стадион “Васил Левски” да гледат концерта на “Металика”. Някои от тях с билети за 70 лв. Поради скапаната организация много от тези ги сложили на места с билети за 40 лв. Кой ти гледа – яко жица, яко метъл. Разбихме ги чалгаджиите. Наистина – ни Ивана, ни Глория могат да съберат на стадиона толкова фенове. Не дай си Боже с билети по 50-70 лв. Чалгата е някак евтината ракия за народа. А се опиташ да я сервираш в скъпа кръчма за много пари, а е умряла съвсем.

А “Металика” показа, че у нас има една общност като секта, която е готова да плати много, за да се наслади на траш метъл. Музиката на тези, за които обществото, заплатата, кариерата, са противни. Особено в такава тъпа държава. Музика на човека, на когото му е писнало – от заплатата 500 лв., която била висока. От Първанов, цар и пъдар. От Алисия, Азис и Плугчиева, от БСП и БДЖ. От МТел и Глобул…

Сред металистите също има и простаци като чалгаджиите, които ще се напият и ще пикаят на някого по краката на самия стадион, под звуците на “Металика”. Но тук са някак концентрирани отчуждените от тъпотията на обществото.

След концерта на “Металика” таксиджиите надуха чалгата от радио “Чака Рака”, удвоиха и утроиха тарифите, за да извозят металистите.

През нощта пред няколко чалга-клуба в София отново беше задръстено с лимузини, които спираха движението. Отново никой не ебава да ги глоби. Ченгетата си кротуват наоколо и чакат малките часове на нощта, за да приберат по някой рушвет.

София осъмва. Боклук, чалга и траш метъл.

––––––-

* от англ. – trash – боклук. А групата „Металика“ се смята за родоначалник на т. нар. thrash метъл (също траш), което значи бия.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.