Я, Бойко какви ги приказва

“Не бива да се забравя, че Румен Петков арестува братя Маринови и Митьо Очите, а това може да е подразнило някого”, рече вчера Бойко Борисов при поредното си явление в “Тази сутрин” при Бареков.
Този път проповедта му беше насочена към вътрешния министър Михаил Миков – да обяснят той и БСП защо бил махнат Румен Петков.
Да, има нужда от обяснение – защо наистина? Премълчаха го и Миков, и БСП. Но дали е затова, за което приказва Бойко Борисов?
Дали смелият борец срещу организираната престъпност Петков е подразнил някого, та затова са го махнали?
И без лупа се видя, че бившият вътрешен министър, вместо да бори мафията, се среща с добре облечени бизнесмени да ги уговаря да не правят поразии, щото усложняват отношенията с ЕС. Че от кабинета му и изтича информация към следени и подслушвани – нещо, което и досега прокуратурата не разследва.
И в тая ситуация Бойко Борисов, който се държи като бъдещ министър-председател, казва – Петков арестувал Митьо Очите, може това да е причината да го махнат. Мнооого интересно. Борисов да не би да защитава Петков? Като се добавят и взаимните реверанси между него и президента Първанов, който също се изяви като защитник на Румен Петков, малко преди оставката му, картинката става интересна. Има някакво боричкане във властта, в което се очертава нова коалиция – Първанов, Борисов, Петков и хората му в БСП, и Бог знае още кой. И зад тях със сигурност се гушат някои добре облечени бизнесмени. Там някъде отзад надничат и бизнесмени като спонсора на президента – Людмил Стайков, който беше описан в доклада на ОЛАФ като организатор на група фирми, източващи пари от еврофондовете. Хубава компания се очертава. Която се готви да вземе властта с бойкоборисовия ГЕРБ начело.
И тая компания ще убеди Европа, че те са честните, те са борците срещу мафията? Малко ще им е трудничко.
Цялата работа е, че батакът в България е толкова голям, щото с ритници тоя срещу оня няма да се оправи положението. Опозицията е слаба и креслива, с компрометирани фигури като Костов, Софиянски. Нови лица в политиката като Юруков ги поливат с компромати по два пъти седмично. И тоя политик не става, и оня не става. Някак се опитват да ни внушат, че само Борисов става. Ама не издиша ли нещо в цялата работа?
Каква ли коалиция ще сърбаме на следващите избори.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.