Съдийката, хваната с подкуп, се измъква. Има ли в държавата някой доказано корумпиран?

Агенти на ДАНС ме принудиха да натопя съдийката във Варна, заяви в интервю тия дни младо адвокатче. Бившата шефка на Варненския административен съд, която заловиха с 10 000 лв. подкуп, победоносно се изказва пред вестниците от 2-3 седмици, че всичко срещу нея е нагласено. И сега адвокатчето я подкрепя.
Възможни са две версии по случая. Първата – агентите на ДАНС по някаква причина са си харесали съдийката и са решили да я натопят (това усилено се пишеше и в един сайт, който изглежда е специализиран да пуска интриги, свързани с ченгетата и службите). Хващат адвокатчето, което си има за какво да го хванат, и го карат да нагласи работата, за да я хванат с подкуп. (Те заплашваха татко, твърди адвокатчето.) Дотук – нищо ново. Стар ченгеджийски номер. Ченгетата нито за пръв, нито за последен път топят по този начин. Дори патрулните полицаи ги използват тия номера – подхвърлят някое пакетче хероин, марихуана, после рекетират някой нещастник, дори насилват сексуално чрез подобен шантаж нещастни момичета.
Дали сега са накиснали нещастната съдийка?
Като я гледа човек на снимките, хич не е нещастна. И без да й трепне окото лансира едни версии – държала вкъщи 150 000 лв., щото били за апартамент на племенницата. Нормален човек държи ли вкъщи толкова пари? Дори да е за апартамент на племенницата?
Бащата на въпросното адвокатче (който е бивш любовник на съдийката и има отношение към залавянето с подкупа), обаче вече на два пъти се изказа много по-убедително от сина си. Първо заяви, че никой не го заплашва и синът му говори глупости. Второ, каза, че има доказателства 110% и те ще се видят в съда, а дотогава ще мълчи.
На коя версия да се вярва?
Най-смешното е, никой не вярва нито на ченгета, нито на съдиите.
Само че за пръв път е хваната така явно и натясно едра риба като шефката на Окръжен административен съд. Съд, който се разправя с имоти, фирми, който засяга интереси, около който прехвърчат милиони, мирише на подкупи и хвърчат пари под масата, за да смажат ръчичките на когото трябва. Ще повярва ли някой в непорочността на съдийката при това положение? Още повече, че за нея отдавна има недоволство покрай съдебни решения за имоти във Варна.
И сега въпросната съдийка е на път да се измъкне. Утре победоносно ще бъде възстановена на работа от Висшия съдебен съвет и съда. Както направиха вече с разни прокурори-хотелиери.
И – много шум за нищо – пак няма подкуп, има пари за племенницата, номера на ченгета и т.н. А обществото е убедено, че и съдиите взимат, и ченгетата взимат.
Мъка, ей.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.