Новият Chevrolet Cruze

В мрежата вече могат да се намерят първите снимки на новия седан Chevrolet Cruze, който ще бъде представен официално за първи път на автомобилното изложение в Париж през октомври.

Новият Chevrolet Cruze. Снимка: Chevrolet

Новият Chevrolet Cruze. Снимка: Chevrolet Новият Chevrolet Cruze. Снимка: Chevrolet Новият Chevrolet Cruze. Снимка: Chevrolet Новият Chevrolet Cruze. Снимка: Chevrolet Новият Chevrolet Cruze. Снимка: Chevrolet

Cruze ще се продава с различни варианти на двигателя – 16-клапанови 1.6-литров (112 к.с./82 кВт) и 1.8-литров (140 к.с./103 кВт) бензинови агрегати със система за променливо управление (VVT) на всмукателните и изпускателните клапани. Ще има и дизелов вариант – 2.0-литров турбодизел с мощност 150 к.с./ 110 кВт и максимален въртящ момент от 320 Нм. Автомобилите ще са с петстепенни механични предавателни кутии или с новата за Chevrolet шестстепенна автоматична трансмисия.

Chevrolet бележи ръст от 23 процента в продажбите на европейските пазари през първите шест месеца на 2008 година и е най-бързо развиващата се масова марка в портфолиото на GM Europe.

Здраве, Наука & Tex
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.