Голям праз, че нямало медали. Да спрат въобще парите за спорта

Медиите са пълни с трагични коментари – България е най-зле на олимпийските игри от половин век насам. Похарчени са към 40 милиона лева, а само 5 медала, от които един златен.
И веднага – кой е виновен?
Виновен ли?
Аз се радвам, че тъпите ни щангисти не отидоха на олимпиада. То се знае от години, че медалите им са взети благодарение на биохимията и познанията в тази област на всичките ни треньори от Иван Абаджиев насам. Такива медали не могат да бъдат източник на национално самочувствие. Разни ниски и кривокраки горили да представляват нацията. При това натъпкани с хормони и стимуланти. Аре, стига.
Другите изпуснати медали на тая олимпиада са в борбата – също спорт, с който интелигентните хора не се тупат в гърдите. И без друго сме се прочули с мутри и разбойници, все произтичащи от този спорт.
Беше ми писнала дори художествената гимнастика. По време на комунизма телевизията излъчваше многочасови предавания само с художествена гимнастика, за да запълни тъпата си програма. Да, радвах се на Лили Игнатова, но като на човек, като личен успех. Но тая истерия около “българските момичета”…
Историята с медалите въобще издава комплексите на нацията и ниското й самочувствие – да им покажем ние на тия, какви сме ние, българите…
Няма нужда от това. Особено пък в някакви спортове, които радват душата на чалгаджиите. И държавата им налива огромни пари. Та това е направо професионален спорт, каква олимпиада?
Тези пари трябва да се спрат напълно – вместо на федерации, които само пълнят вестниците с интриги и взаимни нападки, и с допинг скандали, всичките пари за спорт трябва да отидат в училищата, физкултурни салони, безплатни съоръжения за спорт в парковете, велосипедни алеи.
Здравето на хората е важно, не медалите и бизнеса на разни спортни деятели. Точно от тая олимпиада те най-много напълниха гушата, май. Цели делегации за всеки един измислен спорт в Китай…
То се видя, че колкото по-високи награди дава държавата за медал, колкото повече пари се наливат в т. нар. професионален спорт, толкова по-малко са медалите. Няма нужда от тях.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.