Какво е общото между бомбата до съда и арестуваната шефка от Висшия съдебен съвет?

Бомба гръмна до Съдебната палата в София. Двама обезобразени, единият без ръка. Пипали нещо взривно устройство до входа на самата съдебна система в България.

Каква може да е връзката с шефката на финансите на Висшия съдебен съвет, която с джип “Сузуки Гранд Витара” блъсна германка на морето, после предложи 60 (!) лв. на полицаите, които я задържаха?
Най общо – в държава, в която двама души ей тъй си гласят взривно устройство в полунощ на пъпа на София, е логично шефката на финансите на съдебната система да кара “Гранд Витара” и да откаже алкохолна проба. Нормално е прокурори да имат хотели. А съдиите да си държат по 150 хил. лв. в брой вкъщи и да колекционират живопис (купуването на картини е най-невинният начин да прикриеш подкупи).
Нормалното за България започва оттам, че съд и прокуратура не вкарват престъпниците на топло (за полицаите вече е ставало дума). Да пуснеш мутра под гаранция от 1500 лв. (а шефката от ВСС – от 500 лв.) – това си е живо подстрекателство за ново престъпление. Такова правосъдие раздават българските магистрати.

Преди време в ръчичките им падна главният мафиотски бос на държавата – Георги Илиев, вече покойник. Тогава, с висяща условна присъда за изнасилване, влязъл с охрана в заведение и ударил тупаник на Слави Бинев (сега евродепутат от “Атака”). След 3 години дела съдът наказа Георги Илиев с 1000 лв. глоба. А можеше да влезе в затвора на топло поне за 7 години (заедно с условната присъда) и сега щеше да е жив. Ако на едно правосъдие на Запад му се удаде случай да бутне в затвора виден мафиотски бос, няма да го пропусне. Тук присъдата му я издаде лично накипрена съдийка, ненавършила 30 години. Нея и още две ги наричаха манекенките на съда. Такива работи.

Затова престъпниците у нас се стрелят, залагат бомби – защото съдът ги оставя да се развяват свободно.

Утре друг съдебен шеф направо ще сгази и убие някого, кьоркютук пиян, защото знае, че рискува най-много 500 лв. гаранция. И случаят ще бъде покрит с пълно мълчание.

Да сте чули нещо за алкохолната проба на шефката от Висшия съдебен съвет? Може въобще да не й е правена. Случаят се замазва с благословия на висшите магистрати. Да не се чудят, че пред входа на съда гърмят бомби. Утре ще им внесат и вътре.

Висшият съдебен съвет е съставен от гьонсурати и наглеци. След доклада на Европейската комисия, в който най-тежките квалификации бяха за съдебната система, никой там дори не спомена думата оставка. Иначе около министри се вдига шум, а тези се чувстват над закона и над общественото мнение.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.