Абе, тоя кмет Бойко не стана ли нахален?

Бойко Борисов тия дни се изказа, че премиер и президент се опитали да решат въпроса с боклука на София, ама нищо не направили.
Нито президент, нито премиер са за хвалене, но не стана ли малко прекалено кметът Борисов все с други да се оправдава?

Пак тия дни Борисов се изказа нещо как фирмата “Софийски имоти” пак правила далавери, продала някакви имоти евтино и т. н., общината щяла да оспорва в съда, ама май било законно и нищо не може да се направи.
Абе, кмете, абе, Бойко, ти си вече втори мандат кмет, имаш пълно мнозинство в общинския съвет. Какво говориш за “Софийски имоти” като за нещо, което не зависи от теб, бе чоджум?

Политическите партии на власт се компрометираха, популярността им е ниска. Но какво се задава насреща? Някаква неясна партия ГЕРБ с едно самоходно говорещо устройство начело, каквото е Бойко Борисов. Кой още е в тоя ГЕРБ зад него, не е ясно. Един бивш полицай Цветан Цветанов, който неуспешно се опитва да говори като политик с агресивни реплики, които му отиват също толкова, колкото и костюмите му.
Още десетина бивши полицаи са някакви фактори в партията и останалите из страната са лапачи, притичали в ГЕРБ, щото усещат, че ще падне лапачка.

Добре, ГЕРБ ще спечели изборите. И после – какво? Борисов ще реши проблема с боклука на София? По-скоро ще слушаме нови оправдания, че тук и там не давали земя да се строи завод за боклука. За 5 години кмет Бойко Борисов досега можеше поне да е започнал да го строи тоя завод. Кмет на място досега щеше да се е спазарил нещо с премиер, министър, съседни общини, с който и да е. А слушаме само приказки за завод и за боклук. И тоя човек ще стане премиер?

Като беше главен секретар на МВР му пречеше министърът. Като стана кмет, му пречат премиер, президент и разни други. Като стане премиер, кой знае какво ще чуем – че му пречат ЕС и глобалното затопляне.

Медиите предпочитат да цитират какво казал кметът, вместо да му задават неудобни въпроси. И да го показват как асфалтира булеварди и тича да гаси пожари (като при взривовете в Челопечене).

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.