Голяма работа, че спрял лифт. Проблемът е как лъже кметът Паскалев

Премиерът беше поканен от кмета на Благоевград Паскалев да уважи нова придобивка, която народната, пардон, местната власт и прогресивният местен бизнес, са построили.

Премиерът обаче заседна в новата придобивка – лифт и вися там 40 минути. Охраната от НСО нагло прибра камерите на журналистите, за да не допуснe снимки на събитието да се появят в медиите. Факт, сам по себе си по-страшен от самия инцидент с висенето на премиера.

Местната власт и прогресивният местен бизнес обвиниха за случая електроразпределението – бил спрял токът. Електроразпределението, обаче, официално съобщи, че токът не е спирал (една от ползите на приватизацията на електроразпределенията е, че не можеш да им запушиш устата и да си измиеш ръцете с тях).

Оказва се, че местната власт и прогресивният местен бизнес са построили калпав лифт. А след случая се разбра, че е и незаконен. Трябваше премиерът да висне на 30 м като пленник, за да съобщи РИОСВ-Благоевград, че няма приключила процедура по ОВОС за строителство на тоя лифт, а инвестиционното предложение за разширяване на ски пистата не е разглеждано. Тоест – построен е абсолютно извън всякакви закони.

Кметът Паскалев, обаче каза неколкократно, че с лифта всичко е законно. От инспекцията се оправдават, че са дали предписание за прекратяване на строителството още миналата година. Спирането на строежа не било в техните пълномощия, а трябвало да се направи от РДНСК и община Благоевград. Самата община обаче участва в дружеството, което държи курорта. Кръгът се затваря.

Кметът погазва закона, кани премиера да открие новата придобивка на местната власт и прогресивния местен бизнес и… калпавият лифт спира и всичко лъсва.

Ами, ако не беше спрял? Еколози предупреждавали премиера Станишев, че лифтът е незаконен. Но той е отишъл да уважи местния партиен кадър и виден кмет Паскалев. Няма как – партия, другари.

След комичната ситуация директорът на ДНСК – Благоевград Костадин Башов издаде заповед за спиране на лифта, който е возил незаконно хората.

Така навремето народната власт откриваше разни обекти, още недовършени. Сееше овес и го поливаше с топла вода, за да се покаже зелена тревица в градинката пред обекта. Кметът Паскалев се държи последователно като номенклатур от времето на Живков и не е чудно, че забърка тая история.

Чудно е защо той продължаваше да твърди, че с лифта всичко е законно, дори след като беше издадена заповед за спирането му като незаконен.

Освен с Паскалев благоевградчани се прочуха, че си избраха и кмет комунист – бившия кмет от времето на Живков Лазар Причкапов. След него дойде за втори път Паскалев, новата номенклатура на БСП със старите похвати. Кой ще е следващият?

Като нищо пак ще изберат Причкапов, после пак Паскалев. Парадигма…

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.