Октоберфест – голямото немско пиене на бира – фотогалерия

Сервитьорка разнася бири на мюнхенския Октоберфест. Милиони пиячи на бира от цял свят се събират в баварската столица Мюнхен за най-големия и най-известния бирен фестивал в света, Октоберфест. 175-ят Октоберфест започна на 20 септември и ще продължи до 5ти октомври. Снимка Ройтерс.

Сервитьорка разнася бири на мюнхенския Октоберфест. Милиони пиячи на бира от цял свят се събират в баварската столица Мюнхен за най-големия и най-известния бирен фестивал в света, Октоберфест. 175-ят Октоберфест започна на 20 септември и ще продължи до 5ти октомври. Снимка Ройтерс.Двойка вдига наздравица с бирени халби по време на церемонията по откриването на Октоберфест в Мюнхен. Снимка Ройтерс.Хора в традиционни дрехи маршируват по време на традиционния парад. Снимка Ройтерс.Сервитьорката Бабси носи бирени халби в първия ден от мюнхенския Октоберфест. Снимка Ройтерс. Общ изглед на Октоберфеста в Мюнхен. Снимка Ройтерс.Посетители се возят на въртележка на втората вечер от Октоберфеста в Мюнхен. Снимка Ройтерс. Баварец кара каляска с конски впряг натоварена с бира по време на парада на Октоберфест в Мюнхен. Снимка Ройтерс.Момиченце в традиционни баварски дрехи на парада в Мюнхен. Снимка Ройтерс. Сервитьорка носи бира. Снимка Ройтерс. Жени в традиционни дрехи вдигат наздравица с халби бира на церемонията по откриването Октоберфеста в Мюнхен. Снимка Ройтерс. Посетители се возят на въртележка на Октоберфеста в Мюнхен. Снимка Ройтерс. Деца в традиционни баварски дрехи на парада. Снимка Ройтерс.Сервитьорка разнася бира на Октоберфеста в Мюнхен. Снимка Ройтерс.Баварският премиер Гюнтер Бекщайн вдига наздравица с баварския министър по европейските въпроси Маркус Сьодер (ляво) с бири по време на церемонията по откриването на берлинския Октоберфест, който протича по същото време  в Берлин. Снимка Ройтерс.Баварки се усмихват от теглена от коне каляска по време на Октоберфеста в Мюнхен. Снимка Ройтерс. Сервитьори наливат бира от бъчви. Снимка Ройтерс. Баварка прегръща полицай по време на парада в Мюнхен. Снимка Ройтерс. Сервитьорка разнася пиле на грил на Октоберфеста в Мюнхен. Снимка Ройтерс.Снимка Ройтерс.Германският канцлер Ангела Меркел пие бира по време на берлинския Октоберфест, който протича по същото време в Берлин. Снимка Ройтерс.Снимка Ройтерс.Снимка Ройтерс.Кметът на Мюнхен Уде поставя кранчето на първата бъчва с бира на церемонията по откриването на Октоберфеста в Мюнхен. Снимка Ройтерс. Посетители се возят на въртележка пред църквата Петър и Павел на Октоберфеста в Мюнхен. Снимка Ройтерс. Празни халби бира подготвени преди откриването. Снимка Ройтерс. Снимка Ройтерс.Снимка Ройтерс.Заместник председателката на немската партия на социалдемократите (SDP) Налес пие бира на берлинския Октоберфест. Снимка Ройтерс.Снимка Ройтерс.Снимка Ройтерс.
Свят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.