Петко Студеното сърба попарата на Вальо Топлото

Новият шеф на Топлофикация Петко Милевски се сдоби с прякор – Петко Студеното. Спира топлото на сгради длъжници, опитва се да събере пари да плати за гориво.

При Вальо Топлото не беше така – парното работи, дългове се трупат, той кара джипове и се плацика в джакузи. Сега някой трябва да плати сметката. А тя расте стремглаво заради Румен Овч. В събота седмичникът „Капитал” изкара на светло договора с „Газпром”, подготвен и подписан от бившия министър на икономиката и енергетиката. Коментарите от страна на бизнеса са, че той е неизгоден. Цените растат стремглаво, това застрашава бизнеса и е като социална бомба със закъснител, заради опасността хора в големите градове да не могат да си плащат сметките. Възможно е масово да си спрат парното и да минат на ток. Което пък ще бъде енергийна бомба заради по-неефективното отопление с електрически печки.

И сега стана така, че новият шеф на Топлофикация София, който не се плацика в джакузи и не се развява с манекенки, е лошият Петко Студеното, а Вальо Топлото става добрият.

Топлофикация е голям проблем. И Господ да слезе от небето, едва ли ще го разреши.

Старите панелни и бетонни сгради в София са строени без всякаква енергийна ефективност. Загубите на енергия са големи, сметките – високи. Хората постепенно заменят дограми, слагат изолация. Но има загуби в сградите, които не могат да се решат на парче, а собствениците на жилищата не могат да се организират и да съберат пари, за подобряване на енергийната ефективност. Има и огромни дългове, които са трупани години наред.

Сега се пада на Петко Милевски да реши проблема като Господ. Но по-скоро ще се прочуе с новия си прякор.
Дано Петко Студеното не бъде последният директор, който ще хлопне вратата на фалиращата Топлофикация София.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.