Цитат в десетката: Има ли смисъл от отваряне на досиетата на издателите?

Тошо Тошев. Снимка: Булфото

„Г-н Петко Сертов, залагайки пред нас не само честната си дума, а и желанието за незабавна оставка, своя оставка, при положение, че не казва истината, заяви, че няма журналист, който да е подслушван във връзка с неговата работа, по политическа поръчка или друга негова професионална дейност от медиите, които са в нашите творчески съюзи.“
Разбра се още, че ще има нова среща между медийните шефове и председателя на ДАНС, който в „минимален срок“ ще даде конкретен отговор на писмото им, според Радосвет Радев.
„Искаме да се разграничим от тази нежелана от нас защита, която се опитват да ни поднесат някои депутати, ние сме в състояние сами да се защитим, ако се налага и ако има от кого“, каза Тошев.
Представяте си шефът на ЦРУ (или ФБР – напр. Едгар Хувър ли се казваше) привиква всички издатели и главни редактори на американските вестници и телевизии на спявка и след спявката те (издателите) дават пресконференция пред собствените си медии, че журналистите неправилно са вдигнали скандал и никой никого не подслушва?
И си представете, че ФБР (или ЦРУ) не подслушва журналистите, „които са в нашите творчески съюзи“?
Да, и всичкото това е станало след като не много известен американски журналист е пребит с чукове? Който очевидно не е бил член на нашите творчески съюзи.
В това време една сенатска комисия е установила, че има такова подслушване, но медийните американски босове с голи гърди защитават ЦРУ и ФБР от посегателствата на американския Сенат…
Нека да попитаме: Има ли смисъл все още да искаме отваряне на ДОСИЕТАТА на издателите?
Мисля, че е и без отваряне на досиетата е ясно кой на кого е служител.

От блога на Комитата тук.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.