Борисов, Сидеров, Путин и други прогресивни лидери

Щели да разследват Юруков, лидера на СДС, какви имоти има. По искане на Яне Янев и негови другари от парламента.

Същевременно президентът на САЩ Джордж Буш успя да прокара през конгреса плана си да подпомогне финансовата система на САЩ със 700 млрд. долара. Което ще подкрепи финансовата система на света. Защото кризата на Америка е световна, а не локална. Това даде повод на руския президент Путин от седмица насам да джафка по Буш, също както Яне Димката по Юруков. Всеки с концепцията си – Юруков изгонил Яне от СДС, а Буш обявил Путин за неандерталец, който бие съседите си. И единият, и другият са сърдити и искат реванш.

Същевременно Волен Сидеров се снима с Ханс-Кристиян Щрахе, председател на Партията на свободата в Австрия, която спечели най-много гласове на изборите там, и обяви от първата страница на вестника си “Атака”, че бъдещето им принадлежи. Тоест ние, прогресивните лидери, ще вземем властта.

И още един български прогресивен лидер претендира да вземе властта – Бойко Борисов. В неделя той сформира партийна бизнес-структура “Предприемачи – ГЕРБ”. Прогресивните бизнесмени от ГЕРБ ще сложат плакати против правителството в прогресивните си предприятия.

България стана като детска градина. Не е познато в европейските демокрации явлението партиен бизнес. Може би защото другите партии си имат “обръчи” и Бойко Борисов е решил да си направи “структура от предприемачи”.

Общото между всички тия прогресивни лидери е, че тяхното най-невинно определение за политическите им опоненти е “престъпници”. И, че претендират да са най-достойните за властта. Само че нещо намирисва цялата работа. Сегашните управляващи ще си отидат на изборите. И какво идва на тяхно място? Бойко Борисов, Сидеров – те ще спечелят най-много гласове? Може и така да стане. Посткомунизмът ражда политически недоразумения.

Но агресивната им риторика утре ще се обърне срещу тях. Когато се окаже, че има някои неща, например, заплати, здравна система, образование, които са по-трудни от боклука на София. Или когато прогресивните предприемачи на ГЕРБ започнат да лапат държавни поръчки… Тогава кой ще излезе виновен, не се знае. Бате Бойко ще измисли нещо.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.