По каква тарифа вози братя Галеви обществената БНТ?

Какво общо има между двамата образцови граждани на образцовия град Дупница и прогнозата за времето?
Ами това, че тези дни добре облечените бизнесмени не са се появили само в тази телевизионна рубрика. След монументалния репортаж на Карбовски, след напоителните интервюта в сутрешни блокове и големи всекидневници, снощи благодетелите на южното градче изгряха и в предаването на обществената БНТ1 –  „БНТ такси“.

Бяха запълнили задната седалка с добре гледаните си едри тела и мълчаха загадъчно с усмивки като Мона Лиза. До тях се свиваше възрастна дупничанка, хвърляше им коси погледи и обясняваше как въобще не се страхува и колко хубаво е в Дупница. Вероятно БНТ ще представи това издание на „Ало, такси“ на следващия фестивал „Златна ракла“ – в раздела за журналистика с гражданска позиция.

Всъщност, щом от т. нар. братя Галеви зависи едва ли не и какво ще бъде времето в Дупница, а явно и в други градове, защо да не ни го съобщават лично от екраните на телевизорите? Така че, да ги очакваме и в прогнозата за времето.

Остава само въпросът – по каква тарифа вози таксито на обществената телевизия.

Един депутат, бившо ченге – Атанас Атанасов – злорадстваше в парламента, че МВР не направило нищо срещу братя Галеви. И други злорадстваха, че към тях изтекла информация. Ами така е в МВР – изтича информация и утре друг ще стане министър, и пак ще изтича, та който злорадства, греши. Сегашният министърът отвърна – кой каза, че акцията е срещу Галеви? Получи се нещо като – гузен негонен бяга. Акция в няколко града, а медиите превърнаха братята в герои.

Правилно е МВР да им претърсва къщите и офисите дори по веднъж на месец, дори и нищо да не намери. Нека народът види, че властта не е с братя Галеви, както досега изглеждаше. Нека тия симпатяги се почувстват притеснени. Нищо, че са любимци на медиите.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.