Цитат в десетката: Смърт в „сараите на Доган“

Ахмед Емин. Снимка: Пресцентър на ДПС

Снощи се разбра, че началникът на политическия кабинет на Ахмед Доган е намерен мъртъв „в сграда на ул. „Беловодски път“ в Бояна“. Висшата полицейска длъжност в МВР се включи в „Панорама“, за да каже, без да постави под минимално съмнение, че човекът се е самоубил. Сигналът за инцидента е постъпил в МВР след 18 ч. Новината в агенция Фокус е от 20.11 ч. Днес в агенциите се промъкна инфото, че според патоанатоми, смъртта на Ахмед Емин е настъпила на обяд.

Много въпроси:
1. Защо полицията директно лансира – направо внушава – версия, каквато и да е тя?
2. Защо Павлин Димитров упорито отказа да уточни дали сградата на „Беловодски път“ са “сараите на Доган“, и изобщо да коментира коя и каква е тази сграда. „Няма никакво значение за разследването (!!!) каква е сградата, казва генералният комисар, важното е че става дума за самоубийство.“
3. Какво е правено и от кого, между момента на настъпването на смъртта – около обяд и „малко след 18 ч.“, когато е подаден сигналът?
4. Ще има ли истинско разследване?
5. В друга публикация се твърди, че преди „самоубийството“. Емин е имал „тежък разговор“ с Ахмед Доган.
6. Ще бъде ли разпитан Доган?
7. Ще се съживи ли разследването за докладната записка от Емин до Доган за помощ при финансирането на предизборната кампания на „Атака“ през 2005, 1,6 милиона лева?
8. Ще даде ли МВР елементарна публичност на разследването?
9. Кой, по-дяволите, се „самоубива“ в каквато му попадне сграда?

Въпросите са много, а аз не съм специалист. Представете си колко въпроса би задало едно добро ченге.

От блога на publitics

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.