Най-после един осъден!

Иво Инджев

Имате новина: осъден е един престъпник. Ефективно, бързо, решително,строго, без право на обжалване.  Ще лежи при първоначален строг режим.
Не, не се казва Румен Петков, срещу когото уж вече повдигнаха обвинение, но май няма да се стига до дело, а до административна мярка, глоба (защото, подготвят ни вече за следващата новина другарите правосъдници, Петков има чисто досие, за което впрочем, пак същите са се погрижили да не се замърсява).

Не е и някой от т. н. братя Галеви, срещу които също уж вече се осмелиха да повдигнат обвинение (досущ като онова срещу Румен Петков).

Нито пък е от братята Маргини, които обикновено са в отпуск по болест от съдебната зала, за да може да си възстановяват разклатеното здраве на футболния селски терен-в държавата, в която справедливостта е магинализирана до профанизиране, Маргините съд не ги лови.

Заловен е обаче и е смазан с цялата строгост на закона самият враг номер едно на държавата, известният (вече) извършител 32-годишният Димчо Арнаудов. С това се прекъсва веригата на безпомощността пред това митично чудовище „НЕИЗВЕСТНИЯ ИЗВЪРШИТЕЛ”.

Грабителят Арнаудов задигнал във Варна дъвки, натурални сокове, вафли и други сладки на обща стойност 31 лева. Бил обаче обезвреден, арестуван и осъден светкавично-както вече стана дума на 1 година ефективно, при първоначално строг тъмничен режим и, което е най-важно за обществото-без право на обжалване. И , както си му е редът, извършителят е осъден да плати разноските по делото от 73 лева (някъде към два пъти и половина над стойността на награбените от него дъвки и вафли). Така му се пада на този звяр-нека го държат на веригата, че да сме спокойни! Като го пуснат, понеже вече ще има мръсно досие, да го издебнат пак и хайде обратно…

С големия успех се похвали пресцентърът на Варненския съд. Новината грабна вниманието на някои будни новинари, тръгна по света. Съобщиха я и колегите от бившата българска секция на Би Би Си в Лондон. Така не само ние, чужденците също ще си отдъхнат и ще видят, че нещата тук се променят в правилна посока.

Честито!

––––––––

Заглавието е на редакцията. Още текстове от Иво Инджев в неговия блог тук.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.