Цитат в десетката: Новите бисери на Бате Бойко

Бойко Борисов гласува. Снимка: Валентина Петрова

“Аз знам какво е етнически конфликт. Всичко тръгва от едни леки сблъсъци”, заяви днес Бойко Борисов, гениално прозрение нали? Всички знаем, че гениалните неща са прости. Всички, които се занимават с науката за етническите конфликти и тяхното разрешаване, за отношението между етносите, могат да си изядат тоновете изписана хартия и да признаят столичния кмет за техен гуру. С едно изречение той описа и събра цялата сложност на етническите взаимоотношения.

Г-н Борисов показа и завидни познания относно това колко джамии има построени в България -1500. Нали не си мислите, че той е попитал мюфтийството и е използвал някакви официални данни за това? Всички знаем, че няма нужда от това – той си знае.

Знае и много добре, че през последните 15 години в Гърция няма построена джамия. Нищо, че фактите говорят точно обратното, което за пореден път показва, че е абсолютен лаик и некомпетентен човек.

Мюсюлманското население в Гърция дълги години води борба, за да си построи джамия в Гърция. В крайна сметка се взе решение да бъде построена такава, още през 2006 г. в центъра на Атина и то с пари на гръцката държава. Би трябвало г-н Борисов, като политик да е поне малко запознат с това, което става в съседните държави, още повече след като то е било в центъра на общественото внимание, медиите и всичко, което се сетите в Гърция.

Най-страшното обаче е, че Борисов с днешното си изказване много заприлича на Волен Сидеров. Как може уважаващ себе си политик да каже, че сме прекалено толерантни? Ето още бисери: “Аз съм против етническите партии и вкарването на религията в политиката”. Как така религията се вкарва в политиката? Пълно непознаване на политическия процес! Напротив, много често в Западна Европа партии се формират на определени религиозни ценности. Освен това, ДПС не е религиозна, а етническа партия, има голяма разлика, която явно Борисов не прави.

Със съкращения, виж целия текст в блога на Жоро и Първан.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.