Аре стига с това самоубийство и с тия истерии

Ауууу – дясната ръка на Сокола се самоубил. Далавера страшна се крие тук… Какво ли не се изписа за 10 дни по повод самоубийството на Ахмед Емин. Истерията бълва и от медиите, и от устите на политиците.

Емин е самоубит. Доган – в затвора.

Айде да помислим логично – ако някой е искал да убива Емин, едва ли е щял да го направи в сараите на Доган. Ако ДПС е чак такава страшна конспиративна организация, тя може да си позволи и по-перфидни методи за премахване на някого – я катастрофа, инцидент нещо, някой инфаркт… Съвременни методи много.

А това ритуално самоубийство и неадекватните предсмъртни бележки на жертвата само доказват, че човекът е бил лабилен. Да, наистина, ако вземеш някой човек от село и го направиш началник в софийските сараи, през ръцете му да минават много пари и информация за още повече пари, не е чудно в някакъв момент човекът да избръмчи и да се гръмне. Особено ако някакви хора от службите почнат да се въртят около него и да подпитват. Той дори не обвинява лидера си в предсмъртните си писания.

Ама истерията тече – знаел някакви страшни тайни и т. н. Абе к’ви страшни тайни, като в България всичко е явно. За Доган се знае, че е от най-богатите в България. Не е тайна. Притежава имоти, хотели. Не се крие, строи сараи, вози се на яхти. ДПС се възползва от властта. Законно. Като преметнеш едни земи край морето за едни гори някъде по балканите, ето ти грамадна печалба, законна. Като обърнеш едни земеделски земи (знаем как става) в парцели в регулация, за приятелски фирми от „обръча”, ще удариш кьоравото. Голяма тайна. Такива лапачи се срещат и с българско, и с турско самосъзнание.

В България конспиративното мислене е на почит.

Една от първите новини, свързани със самоубийството, беше за оня фалшив документ с подписа на Емин отпреди година, че ДПС финансирало с 1,5 млн. лева партия „Атака”. Тъп фалшификат, на който се хващат само лумпени. И от „Атака” подскочиха като ужилени и дори навремето нахлуха в редакцията на „168 часа”, щото там писали по въпроса. Сега обаче същите атакаджии ще се скъсат да измислят конспирации за смъртта на Емин. Вестник „Атака” от последните дни трябва да се изучава от студентите, които специализират психиатрия. Размерите на заболяването са сериозни.

Очевидно и Доган го е налегнала параноята (поне в момента – разбираемо). В интервюто си в „Труд” говори някакви страшни неща, сценарии, застрашен е етническия мир и т. н. Дрън-дрън. На народа, и българи, и турци, им писна от политическите циркове. Да, има маргинали, които само с такива новини се хранят, ама стига вече. Вестниците истерясаха повече от хората.

Каквото и да приказват и Доган, и Волен (който пък си поиска охрана, че щели да го убиват – завалията, кой ще се занимава пък с него), нито българи, нито турци днес имат някаква причина да се настройват едни срещу други. Еднакво страдат от недоимък. Истерията я създават медии и кресливи политици, обикновено с нисък ръст.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.