Мария и Марта откровено за секса – и с двата пола

Снимки: авторката

Марта е на 20 години. Тя e бисексуална. В момента е студентка, предпочита да не казва къде учи. За първи път е правила секс с момче в 8-ми клас, а с момиче – в 11-ти. Тогава разбира, че е бисексуална и я привличат двата пола. В 12-ти клас прави тройка с 46-годишния си любовник и с Марина, с която по това време също ходи. Жената, която най-много обича и днес, си остава Марина.
Когато е първи курс студентка, прави тройка и с двама мъже. „Не мисля, че това което правя е курвалък, защото на мен ми харесва. Не го правя насила”, казва Марта и добавя: „Курви са тези, които го правят за пари и с хора, с които не искат да го правят. Аз не съм такава, нито съм нимфоманка. Просто ми харесва да правя секс с готини хора.“
Според приблизителната сметка на Марта, тя е била с около 45 мъже и с 12 жени. Марта рядко вижда родителите си, защото е заета с лекции, тренировки и срещи. Те знаят само за 4-5 нейни гаджета момчета, а за интимните й приятелства с жени нямат и представа. Ето какво разказа Марта за себе си и влечението си към мъже и жени:

Марта: С жена сексът е по-хубав, но имам и приятел

За първи път бях с жена в 11 клас. Стана много случайно. Две мои много добри приятелки ме харесваха. С тях винаги сме си говорили за мъже и абсолютно нищо не ни е предразполагало към други отношения. Веднъж обаче отидохме в една кръчма. Стоим, пием си. По едно време с едното момиче, моята приятелка, отиваме в тоалетната и изведнъж най-неочаквано започнахме да се целуваме. Не знам как стана. Беше ми много странно, защото аз тогава си имах и сериозно гадже момче. Той ми беше от класа и е единственото момче, на което не съм му изневерявала. Казваше се Марто и беше първото ми сериозно гадже, с което правихме секс. Тогава обаче се целувахме и с това момиче. Много ми хареса. Много започнах да си мисля за нея и направо се чудех какво става.

Марта. Снимка: авторката

Мина известно време, не се бяхме виждали и един ден тя ми писа есемес. Каза ми ела в нас. Навън валеше, аз обаче отидох. Говорихме си дълго за мъже и в един момент тя просто ми се метна отгоре и правихме секс. Тогава за първи път правих секс с жена. Беше страхотно. С нея ходихме почти година и го правихме навсякъде – по тоалетните в заведенията, в дискотеки, в училище. Ей така, например се виждаме в училище в междучасието и тя ми казва: „Леле колко си готина, не издържам, я ела тук”, и отиваме в тоалетната. Правим секс и после влизаме в час много доволни. Беше страхотно. Повечето от класа май знаеха, но на мен не ми пукаше. Момичето, с което бях тогава, просто искаше да пробва с жена, а на мен ми беше за забавление да видя какво ще се случи. Аз това нещо не го възприемах насериозно, защото си имах сериозно гадже момче.

Още в осми клас правихме четворка с едни съученици, така че това, че бях с жена, просто беше едно ново предизвикателство. Четворката си беше странно нещо – първо едно момиче спа с едно момче, после ни викна двете с една моя приятелка. Той ни…

Малко след като приключих с първото си момиче, скъсах и с гаджето си Марто. След това бях с още една съученичка. Абе тогава бяха бурни времена – яко дискотеки, яко мъже, напивания, яко секс. Била съм с около 45 мъже, но нашите знаят само за 4-5 момчета, а за жените въобще нямат представа. Не мисля, че това е нещо ненормално. Всички хора, с които съм била, са ме привличали, знаела съм че са хигиенични, чисти и свестни. Това не е курвенско. Не е било безразборен секс, наистина. Аз винаги съм била отличничка в училище, тренирала съм си, вършела съм си това, което трябва, а сексът ми е бил за удоволствие.

После тръгнах с Илия. Пак беше сериозна връзка, много го обичах. Тогава обаче тръгнах и с Алекс, който беше бивш спортист на около 46 години. Много хубав мъж. Алекс ми беше любовник. Когато станах студентка и започнах да се занимавам по-сериозно със спорт, се разделих с Илия, заради друго момиче и това беше Марина.

Марина беше най-голямата ми женска любов. Нея винаги ще я обичам. С Марина се запознахме в „Бара” Там бях яко пияна. Като видях Марина и просто сякаш някакъв ангел ми се яви. Беше много красиво същество – очите, усмивката, всичко ми хареса в нея. Тя също беше много пияна тогава. Аз я черпих една кола и после се целувахме цяла вечер. На другия ден бяхме заедно на купон и там спахме заедно. По принцип не ги обичам тези гей-барове, но покрай Марина започнах да ходя там. Не съм мислила, че може да имам нещо сериозно с жена, защото аз тогава пак си имах сериозно гадже момче – Мишо. Въпреки това, просто се влюбих невероятно много в нея. В един момент се оказа, че съм с трима човека едновременно. Марина я обичах, Мишо също го обичах, но по друг начин, а с Алекс просто си правихме секс. Всички, с които съм правила секс, са ми харесвали, но не съм ги обичала, защото в крайна сметка не можеш да обичаш всеки. Била съм истински влюбена в Илия, Марина и най-първото ми гадже Марто.

С Марина всичко си спомням в детайли, всяко докосване, целувки. На нея тогава малко й беше за ташак, защото ме виждаше, че ходя и с мъже. Но с нея сме правили най-невероятния секс. С Марина и Алекс правихме тройка. Беше наистина невероятно. Тя беше пияна естествено, но аз си бях окей и исках да го направим. Правих секс с двамата човека, които най-много обичам. Беше много яко.
Аз с Алекс съм правила тройка и с един негов приятел. Бяхме си тримата на вечеря. После отидохме у тях, изкъпахме се, легнахме си… беше много хубаво. Алекс иначе си е женен, има четири сина.

Когато ходих с Марина беше най-перфектния момент в живота ми. Правили сме секс по цяла нощ и по цял ден. Чувствах се заредена с енергия, всичко ми се правеше. Даже аз успях да я свърша и тя мен. С жена всичко е много нежно. Има игра, в ерогенните зони – гърдите, зърната… С жена сексът е по-хубав. Докато един мъж – свършиш и айде, край. Може втори тек, трети тек, ама е супер тегаво. С мъж също ми харесва. Например, правиш го с жена, после обаче ти се иска някой мъж да те…

Харесвам мъже, но Марина беше моята най-голяма любов. И въпреки че скъсахме, аз все още я обичам. Всеки път си казвам: „Абе не е нормално да обичам така жена” и всеки път стигам до извода, че щом така го чувствам, така трябва да бъде. След като тя се върна от Франция се разделихме, но аз все още я обичам.

По гей-баровете в София не обичам да ходя. Там е гадно, някаква сбирщина от гадни лесбийки. Аз не се причислявам към тях. Проблемът е, че като скъсах с Марина, аз исках да намеря някое друго момиче заместител на нея. След това бях с около 10 момичета, но не беше същото. Всичко беше ей така само за секса и нищо повече. Исках да видя нея в някоя друга жена. Не я намерих и продължих да ходя с мъже. Аз винаги съм била с мъже, но жените са ми за забавление. От друга страна може би бих се радвала да имам сериозна връзка с жена, защото е интересно.

В момента нямам сериозно гадже. Разделихме се преди две седмици с едно момче, с което може би щяхме да живеем заедно. Даже мога да кажа, че в момента не правя толкова много секс. Най-много се кефя да правя секс с Алекс. Доста по-голям е от мен, но точно затова пък знае какво да прави, как да ме хване и къде да ме пипне, за да ми е готино и на мен. С него най-много пъти съм свършвала.

С жените свършвам постоянно. Понякога ми се е случвало да се чукам и да не свърша, но пак ми е яко. При мъжете е друго… С Алекс имам една любима поза. Като съм върху него, …и той ме мести така, че свършвам перфектно.
Обичам мъжът да не свършва много бавно. Предпочитам по-интензивно и по-бързо, това ме изпълва. А не два часа да го вкарва там…За мен размерът не е от голямо значение, само да не е от най-големите…

Правила съм секс почти навсякъде и във всякакви пози. Даже ей там, в тоалетната на „Макдоналдс”, съм го правила. Една вечер точно се връщах от бара и бях с един футболист. Дойдохме уж да пийнем нещо. Влязохме в тоалетната, започнахме да се целуваме и много ни се доправи. Той свърши бързо и никой не ни усети.

Обожавам свирките, особено с Алекс. Ако е за свършване, свирката трае около 10 минути… Алекс е много чистоплътен и красив, затова и с него най-много ми харесва. Някои жени се притесняват да говорят за тези неща, дори не си признават, че им харесва да духат. На мен ми харесва и не ме е срам да го кажа. Свирки не правя на всеки. Правя само на хора, към които имам нещо, които са ми интересни и знам, разбира се, че са чисти. За такива хора просто се раздавам. Правя го интересно и за самата мен.

Аз съм много пряма и искрена, не се крия. Е, понякога съм си патила от това. Но аз не мога да разбера защо някои хора се притесняват от тези работи. Както и за мастурбирането. Аз например никога не бях мастурбирала, докато веднъж с Марина не правихме секс и тя ме научи. Никога не съм си мислела, че мога да мастурбирам. Тогава бях в 12-ти клас. Седиме си и аз се заигравам и …я, я, я какво стана, пипам се нещо и – хоп, сама свърших от себе си.

Като цяло ми харесва флиртът с жена. Обожавам… Много е интересно. Харесва ми да гледам на жената очите и как пъшка и се кефи. Чакай, че като го говоря и ми се доправи секс. Една жена знае как да пипне, как да те докосне… Но като съм с жена не обичам да ползвам вибратори, не ме кефи. Харесва ми така, да сме си само с нея, и да го правим.

В днешно време много рядко се срещат моногамни хора. Ако някого го обичам наистина сериозно, няма да му изневерявам. За момента, обаче не съм открила такъв човек, който да си заслужава толкова, че да не му изневерявам. Естествено след 3-4 години трябва да си намеря мъж за по-постоянна връзка. Смятам до 25-годишна възраст да се оженя и да имам деца. Мисля за бъдещето си и имам някакви ценности, но то е ясно, че след известно време, след като сме женени, изневярата ще е неизбежна.


Мария: С мъж никога не съм свършвала. С жена се е случвало да се подмокря от един поглед

Мария е лесбийка. Тя е на 24 години. На 19 години започва да играе в отбор по футбол за жени. Тогава се влюбва за първи път в момиче и оттогава харесва жени. Не го прави, защото е отчаяна от мъжете, просто това й носи тръпка и емоции. За мъжете казва, че са „прекалено прозрачни, предсказуеми и скучни. При жените има повече тръпка. Флиртът е друг, докосването е друго.” За момента не би казала на родителите си, че е лесбийка, въпреки че те вече най-вероятно се досещат. Мария от малка е силно запалена по момчешките игри и спортове. Ето какво разказа Мария за това как е започнала да харесва жени:

Мария. Снимка: авторката

В 12-и клас ходех с Кирил. Той ми беше първата любов. До тогава не бях имала гадже. Като малка все се събирах да играя навън с момчетата. Около мен всички бяха момчета. Играехме футбол, тенис на маса, баскетбол, играехме и с колички. Не излизах с момичетата да се мотая. В 12-ти клас в момчешката компания много играехме с Кирил. Започнахме навсякъде да движим заедно и накрая станахме гаджета. То явно вече ми беше време да си имам гадже. Той ми беше първото гадже момче… и май и последното до момента (смее се). Като станах първи курс студентка, с Кирил скъсахме. Може да се каже, че оттогава много се промених в сексуален смисъл. С Кирил не скъсах, защото му беше малък или защото не правеше готин секс, просто жените започнаха да са ми по-интересни. След това съм излизала и с други мъже, целувала съм се, чукала съм се, нали, но просто не е същото като с жена.

Понеже цял живот съм си мечтала да играя на истинско футболно игрище и се записах в отбора по футбол за жени. Там се сприятелихме с другите момичета, започнахме да ходим по купони заедно. В един момент се оказа, че около мен има само жени. И те, така, са малко по-бойни – жените от футболния отбор. Абе, общо взето, личи им отдалеч, че са такива (б. а. – лесбийки). И аз започнах често да излизам с тях. Тренирахме заедно, ходихме по лагери заедно, всичко правехме заедно. Тогава започнах и чалга да слушам, защото по тия лагери това е основната музика. Всeки, иска – не иска, просто слуша чалга. Там по купоните стана ясно, че жените от отбора си падат по жени, т. е. взаимно се харесват и ходят. То на един купон като се събере целия отбор и като се напият, ела да видиш какво става. Тогава започна и на мен да ми става интересно какво правят там. Докосват се, пипат се, гледат се по по-друг начин, целуват се. В началото ми беше малко странно, сигурно съм се шокирала малко. Доколкото знам в спортните среди и в спортната академия е пълно с такива момичета и това не е само с момичетата от футбола. Има такива в спортове като бокс, вдигане на тежести, баскетбол, волейбол. В плуването и леката атлетика също има много лесбийки. Не знам, някои от тях може и да са бисексуални, не може да се каже. Но се познават отдалеко – по погледа, по държанието, по жестовете, начина на поведение.

Още в първи курс неочаквано за мен се влюбих в една лекоатлетка. Тогава бях много разсеяна, непрекъснато си мислех за нея и бях много щастлива. Тя веднъж ми писа есемес и ме покани на кафе. Тогава се замислих, че тя е такава и се стреснах и не отидох първия път. Аз дотогава никога не бях ходила с жени, въобще не знаех много за какво става въпрос. В началото ме беше страх, то е нормално. Малко по малко започнахме да излизаме. Беше ми първа женска любов. Но изведнъж едно друго момиче – Ева – ми стана по-интересна и оттам започнах да набирам скорост… С нея обаче не можахме да сме заедно, защото тя си имаше приятелка и тя не пожела де се раздели с нея. И аз от два стола – на нито един.

Обаче впоследствие си харесах една друга – то като те хване хормона… Запознахме се по Интернет. После ходихме в “Бара” (б. а. – гей бар в София), още когато той си беше само за частни партита. Излизахме няколко пъти. Мен пак ме беше малко страх. От време на време съм била с мъже тогава, но не сме ходели, други неща правихме. Общо взето с мъже съм била, само когато съм пияна – целуваме се там, правим секс и това е. Така или иначе почти не си спомням на другия ден. Всъщност след Кирил насам на трезво не съм била с мъж.

В първия гей бар ме заведе една приятелка – в „Дванайсетте стола”, но те го затвориха след това. Там видях много колежки от отбора и тогава още не знаех нищо. После ходих в едно друго заведение в центъра, където пак се събират такива. Там всички ме питаха „Ти каква си?” И аз не разбирах защо ме питат, после ми стана ясно и им казах „хетеро”. Дотогава въобще не се бях замисляла.

После с отбора излизахме основно в „Бара”. Там всички се знаехме. Много от момичетата, които ходеха там, се биеха. Често ставаха скандали и побоища между жени. Те са едни такива, отчаяни от живота, сякаш имат проблем с психиката.
В “Бара” всички се познават и имаше период, когато всеки с всеки правеше секс, но аз вече не ходя там. Разбрах, че в България хората са много ограничени и глупави и странно разбират тези неща с гейовете и лесбийките.

След като скъсах с Ева, тръгнах с Калина. Тя тогава си имаше сериозно гадже момче и любовник и яко се чукаше наляво и надясно, яко бройки. И аз викам – абе, ще се позабавлявам малко. Мен ми се правеше секс, тя беше готина… и така. Тя пък в последствие се влюби в мен и на мен не ми беше съвсем безразлично.

Една жена може да ме привлече, ако е секси, ако има готин чар. Не съм съвсем с мисленето на мъж. Например, за мен не е важно да има големи цици, но задължително трябва да има хубаво тяло. То по принцип и аз си имам цици и мога и сама да си права секс. Просто не е това най-важното. Готиното е да докосваш друг човек. Сексът между жени е много хубав. Има много начини да се прави. Не е както е в порното. Много по-готино е. Започва се с докосване, целувки, ръце навсякъде и …така. Абе същото като между жена и мъж, само дето липсва оная работа на мъжа. Но и това се преодолява с разни уреди от секс шоповете – колани, играчки и т. н. Вкарват се пръсти, езици… Но има различна любов – романтична, по-хард и агресивна – зависи какво търсиш. Веднъж с Калина правихме тройка заедно с любовника й. Тогава, естествено, бях пияна и ми беше все тая. Аз обаче не му дадох да ме чука, други работи правихме. Яко беше, но предпочитам с жени. Просто за момента не ме привличат мъже.

За мен е абсолютно нормално да си падаш по жени. В един момент въобще не ми пукаше от хората навън. Целували сме се по улицата, държали сме се за ръце. Напоследък повече ми пука, не знам защо… Има и такива, които стават лесбийки в отчаянието си от мъжете, но като цяло това е грешно разбрано. Много зависи в каква среда растеш, зависи от семейството. Никога не съм си мислила дали това, което правя, е правилно или не. То като се влюбиш в жена и ти стане интересно не си задаваш такива въпроси.

Нашите не знаят. Майка ми може и да подозира, но засега не бих им казала. Баща ми е много консервативен и няма изобщо да възприеме. Те сигурно се досещат за какво става въпрос, като не ме виждат с момчета, а ми идват все разни момичета на гости и като ме виждат как се обличам и т. н. Иначе всичките ми приятели знаят, че си падам по жени. Много им е забавно. Аз не мога да кажа: „Да, цял живот ще съм у лево.” Сега съм така, след няколко години може да е друго. За момента не мисля да се женя нито за жена, нито за мъж. След 10 години, като разбера какво искам, може и да се оженя за някой… Сега за момента въобще не ми липсва мъжкият член.

След връзката ми с Калина, заминах за чужбина, за Франция. Там се запознах с една жена по Интернет. Срещнахме се там и още на първата среща се оказа, че много си допадаме. Правихме секс два пъти там, после тя дойде в България, после аз ходих и така поддържахме връзка близо година. Тя беше по-възрастна от мен, по-опитна, грижеше се за мен. И двете бяхме много влюбени, но тя май беше повече. Скъсахме, защото нали знаеш как се поддържа връзка от разстояние.
Аз съм за това човек да се забавлява, да му е готино и през това време да си върши сериозни работи. Досега в живота си съм била с около 7-8 жени. Не са много. Жените, разбира, се също се дразнят като им изневеряват жени, не са безразлични.

В София и във Варна има много лесбийки и отдалеко се забелязват. В „Бара“, в който ходехме преди, имаше всякакви хора. Има студенти сигурно от всички университети, ученици, има възрастни жени, има и мизерници. Има много момичета, които тръгват от любопитство с жена. Пробват, не им харесва и повече не го правят. Има такива, които си живеят с мъже, обаче излизат с жени. В крайна сметка избират разумния път, не се развеждат заради това, но намират начин да го правят. Може и на 40, и на 50 да се влюбиш в жена и това не е ненормално. Човек никога не знае. Вече няма нищо ненормално. В елита май има доста педерасти и лесбийки и е голям разврат.

Като се напиеш е нормално да ти се отвори апетит за секс. Веднъж даже бяхме взимали „Попърс” (б. а. – “Попърс” – вид наркотик, на който се вдишват изпаренията. Те ускоряват сърдечната дейност и действат стимулиращо). От него се възбуждаш много и още повече ти се прави секс. Но и от алкохола много ми се доправя секс. Веднъж се събудих в леглото на един мъж и не знаех къде съм. Предишната вечер бяхме на дискотека, напихме се много и сутринта се събудих гола. Бях се напила вечерта и нищо не помнех. Той ми разказа какво сме правили, нали – яко секс, обаче аз не помнех нищо, бяло петно. Облякох се бързо и отидох на лекции. Сега – какво да направя, понякога нещата просто се случват.

А иначе, що се отнася до връзката между любовта и секса, доста е сложно. Любовта е обширно понятие. Виж сега, любов означава толкова да обичаш някого, че да си готов да направиш всичко за него. Аз никога не съм била готова да направя всичко за някого, така че не мисля че съм обичала някого истински. Малко съм егоистка. Прекалено много мисля за себе си. А сексът е вид удоволствие като алкохола и шоколада. Не е нужно да обичаш някого, за да правиш секс. Има си хора за любов, за секс, има и приятели за споделяне. Но сексът естествено е много по-хубав, когато си с човек, когото обичаш.

Досега, като съм била с жени, рядко съм свършвала, но ми е готино. С мъж пък никога не съм свършвала. То е нормално, защото аз по принцип съм малко трудна. Има такива, дето свършват по десет пъти на вечер, има и такива, дето никога не свършват, зависи от човека. Аз не живея за това да свършвам, мен ми е готино от самия флирт, от тръпката. Иначе аз сама най-добре мога да свърша, защото най-добре знам кое как става и ми е кеф. Яко е, когато някой седи до теб и ти отвътре изгаряш и се подмокряш. Понякога ми се е случвало да се подмокря само от един поглед. Просто виждаш някой готин човек, усмихва ти се и усещаш тръпка в оная работа. Флиртът е най-як. Мога само за флирта да живея без да се чукам въобще. Той те зарежда яко с енергия и си щастлив, но не се знае докъде ще стигне този флирт. Да кажем, стигате до края и, обаче, почва да ти писва, защото започваш да търсиш нова тръпка.

В дискотеката често идват да ме свалят разни момчета. Като усетя такова нещо, започвам нарочно да говоря за жени, за да им дам да разберат, че няма как да станат нещата. Или им казвам директно, че не харесвам мъже и айде „чао”. С мъжете може да си говорим като приятели, но нищо повече. Те са толкова кухи и прозрачни. Всички са ми еднакви и предсказуеми. Има готини, но не може да се получи същата тръпка като с жена. Обичам нещо непознато, неизвестно. Жените са по-сложни и по-интересни. Винаги си в очакване, че с нещо ще те изненадат.

При мен всичко е идвало емоционално, а не от желанието да правя секс. Без да искам се влюбих в жена и оттам нататък станаха нещата. В чужбина има много гей заведения и повечето хора го възприемат това като нещо нормално. Според мен хората с по-големи финансови възможности в България също го възприемат, защото, като имаш пари, търсиш разнообразие, правиш го с манекенки, с мъже, с жени, въобще разврат.

Обикновено родителите не биха желали децата им да са такива. Хората приемат повече жена с жена, отколкото мъж с мъж. А мъжете пък много се радват като видят две момичета да се целуват. Много им се иска. Много пъти ми се е случвало по заведения да ми предлагат тройка, но съм отказвала.

ИStoRии
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.