Кога България ще си избере президент от малцинствата?

Изборът на цветнокож президент в САЩ обърка добре подредения свят на всичкоразбирачите от политика.
Маса хора имаха стройно изградена представа за света – световната еврейска конспирация дърпа конците, евреите държат властта в САЩ и експлоатират бедните държави.
Сега стана нещо, дето не влиза в схемата. Избраха черен президент, баща му – мюсюлманин, а и самият той май бил прикрит мюсюлманин. И това след терористичните атаки в САЩ, които извършиха мюсюлмани.

Това е голям удар и по съветско-комунистическия стереотип, който се изразява с една реплика: „А вие защо биете негрите?“ Излиза, че расизмът, в който винаги са подозирали американците (абе, те, уж така, ама мразят негрите), е много по-малък на фона на този в Европа и бившите соцстрани.

Кога България ще си избере президент или премиер циганин? Или турчин? Невъзможно, в близките 200 години. Тук се подиграват с американците, че нямали история, а българската била древна и т. н. Точно обратното е, от гледна точка на съвременното общество. В Америка е имало демокрация още преди България да се освободи от турско робство. България е от 100 години независима държава. Университетът Харвард, в който е завършил Обама, е основан преди Паисий да напише “История славяноболгарская” и 250 години преди Софийския университет.
Тук бъка от мрачни националисти, които съзират попълзновенията на Турция (щяла да ни превземе и отвън, и отвътре, като Кипър и с петата колона ДПС) и всеки ден плашат хората. Пълно е и с “експерти” като националиста д-р Иван Георгиев, който “научно” обяснява, че циганите генетически са по-низши същества.

И, съответно, в такава държава какви да бъдат политиците от малцинствата? Да вземем което и да е изказване на Доган и да го сравним с това на Обама. Неотдавна в интервю за “Труд” Доган оправдаваше появяването си на яхта с думите, че би си купил и летяща чиния, ама няма. Нещо в смисъл – един живот живея. И това се приема добре тук – един живот живея, никаква идея за взаимопомощ, за някаква жертва, за някаква обща кауза. Само ругатни, нападки и обвинения.
В деня на победата на изборите Обама каза “Американците изпратиха към света послание, че ние никога не сме били просто сбор от индивиди или от червени и сини щати.
Ние сме и винаги ще бъдем Съединените американски щати.”

Да, пъстроцветните САЩ, сбор от латиноамериканци, черни, бели, жълти, включително и българи първо поколение там, са по-обединени от България. Тя е сбор от сини и червени, мургави и “арийци” като Сидеров, постоянно враждуващи партийки, българи, турци, ченгета, алчни богаташи и крадливи сиромаси. И всички тези се ритат и псуват всекидневно – като се почне от улицата и се стигне до сутрешните блокове на телевизиите.

Сега местните всичкоразбирачи от политиката ще обяснят научно, че победата на Обама всъщност е една страшна далавера, споразумение на световното еврейство с богатите мюсюлмански крале и т. н.

И никой няма да се доближи до онова “Ние можем” – репликата, която звучеше в цялата предизборна кампания на Обама.
У нас няма кой да я изрече. Нито Борисов, в когото всичкоразбирачите припознават новия водач, нито който и да е политик.

Надежда обаче има – всичките тия започват страшно да омръзват. Поне на по-младите.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.