Защо Първанов не отскочи и до Антарктида, я без него как погнаха съмнителните богаташи

Президентът Първанов тръгна на дълга екскурзия из Латинска Америка и не щеш ли, нещата в държавата се раздвижиха. Службите погнаха новия партиен строител Ковачки. Омертата в ДПС взе да се пропуква и разни хорица започнаха да си спомнят какво са виждали в централата на „Стамболийски“.

Дойде Юрген Рот с новата си книга и изкара от нерви много президентски приятели начело с Румен Петков. Вестниците изровиха любопитни спонсори на президента от хазартния бизнес, свързани с видни мутри. Премиерът Станишев тръгна да си говори с младите по Интернет и из университетите. Опозицията също май започна да се осеферва.

Та, като е стигнал президентът толкова далече на юг, защо не вземе да отскочи пак и до базата ни в Антарктида, този оплот на българщината? Като му свърши мандатът няма да може да го направи на държавни разноски. А пък, ако се извият полярни бури и му се наложи да отправя оттам по радиовръзка новогодишно приветствие до българския народ… Ще бъде страхотен пиар ход за него.

А тук, току виж, прокуратурата и ДАНС може да подкарат списъка с носители на орден „Стара планина“ или да разплетат докрай аферите по САПАРД. Европейският съюз ще си върне доверието и ще ни пусне спрените пари. Някой вестник ще разнищи досието на „Гоце“, както „Гласове“ разнищиха досието на „Сергей“ – Доган. Правителството ще се откаже от грандоманските проекти за ядрени централи и петролопроводи.

Въобще, като се върне президентът напролет от Антарктида, може да завари една нормална европейска страна. И да се похвали, че завършва достойно втория си мандат.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.