Domino Day: Журналистка от e-vestnik участва в световен рекорд + видео

Българските домино-билдъри. Седналата на втори ред вляво е Оля Желева. Снимка: e-vestnik

Световен рекорд по подреждане на плочки домино бе поставен в събота от участниците в грандиозното телевизионно риалити шоу Domino day (Домино дей – Денят на доминото), което се провежда за десети път в Холандия от продуцентската компания „Ендемол“. По време на двучасовото предаване на живо последователно паднаха 4 млн. и 300 хил. плочки.
Те бяха редени в продължение на осем седмици от 85 участници от 13 страни, а една от 13-те българи беше журналистката от e-vestnik Оля Желева. (Виж тук първата й кореспонденция от шоуто.) Първата плочка бутна бившата мис Финландия, Салима Пейпо, провесена на въже от тавана.

Domino Day 2008 постигна целта си да подобри десет световни рекорда, поставени предишните години. Според организаторите на шоуто тази година плочките са подредени на 9 500 кв. м, използвани са 250 вида плочки, 300 механизма, 100 части декори, 1500 въртящи се прегради и боя за над 5 000 кв. м.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.