Топките на Коритаров и гневният Кеворкян – шоу на живо в телевизия СКАТ

Кеворк Кеворкян. Снимка „Булфото“
Георги Коритаров. Снимка „Булфото“

Из снощното предаване на телевизия СКАТ:

Коритаров: Искам да кажа нещо за топките.

Велизар Енчев: Кои топки?

Коритаров: „Хванат за топките, Коритаров не направи две неща”. Искам да кажа нещо, защото е важно… Моите топки са железни и високоволтови. Който ги хване или се опре до тях може да умре.

Кеворк Кеворкян: … Така се държиш и с Бойко Борисов и сега си изоставен. Сега си една парясница. Сега никой не те иска и това не е първият случай…

А недей да го вкарваш тук (б. р. – към Велизар Енчев за Коритаров) като потърпевш от руската мафия, от Кремъл. Много е малък. Той е едно малко кално човече, той не е човек, който да представлява някакъв интерес. Да, обаче отива при един олигарх, не отивам аз при този олигарх. Не отивам аз да искам пари от Валентин Златев…

…И това го казва човек, който така лигавеше Бойко, че онзи след всяко интервю в „Здравей, България“ бързаше да си вземе душ. Докато се натискаше да бъде признат за първия жиголо на Бойко в битка с един друг носач, той беше велик. Когато обаче онзи отказа да му адвокатства пред Златев, ГЕРБ се оказа опасна за България“…

Коритаров: Не си достоен дори за временен сътрудник на бившето Шесто (б. р. – управление на ДС).

–––––––
Това е само малка част от снощния спектакъл на живо по телевизия СКАТ в „Дискусионно студио“ с водещ Велизар Енчев. Поводът журналистът Георги Коритаров да се изкаже за топките си, беше цитат от статия на Кеворк Кеворкян в „Труд“, който казва, че уволненият водещ на „Здравей България“ бил „хванат за топките“. В разговора се включи по телефона и Кеворк Кеворкян и настъпи невъобразим скандал и размяна на обиди в продължение на близо час. Предаването пресрочи времето си и продължи общо близо 3 часа. Водещи журналисти се караха в ефир като в селска кръчма.

„Шоуто на ченгетата“ – така коментираха зрители, изненадани от махленския тон и грубостите на известни журналисти. Коритаров и Енчев са признали принадлежността си към бившата ДС, а бившият вътрешен министър Румен Петков обяви, че и Кеворкян е бил агент на ДС (предстои официалното обявяване на агентите в телевизиите от Комисията по досиетата).

„В предаването на офицера Енчев, с участието на агент Алберт, се включи по телефона агент Димитър“ – такъв виц плъзна още преди края на предаването, което със сигурност събра пред екрана небивала аудитория.

Велизар Енчев беше поканил Коритаров да разговарят за неговото уволнение в „Дискусионно студио“. По време на предаването зрители гласуваха с есемеси дали правилно са го уволнили от Нова ТВ. 83 процента от гласувалите отговориха с „не“ и подкрепиха Коритаров. Но в обаждания до студиото зрители го нападнаха, че бил подлога на турците и др.

Върхът на предаването дойде, когато Велизар Енчев цитира статия на Кеворк Кеворкян от утрешния (б.р. -днешния) брой на „Труд“, със заглавие „Рекет“, посветена на Коритаров. Тогава уволненият водещ каза забележителната си реплика за топките си, по които тече ток. Въпреки привидно спокойствие и самочувствие, Коритаров не беше много убедителен в обясненията за своето уволнение, което определи като кампания за оклеветяване и машинация.
Малко по-късно по телефона се включи Кеворк Кеворкян и се накара на водещия Енчев, че издевателстват с него, като не му дават думата да се защити. И като получи думата, нито Енчев, нито Коритаров можаха да го надприказват около половин час, въпреки че Кеворкян говори, по точно се караше по телефона. Коритаров по едно време го попита: „Вие пиян ли сте?“

Кеворкян упрекна Коритаров, че е канил в студиото си съмнителни хора, за да говорят против ДПС и обвиняеми като Брендо, „за да си остриш за пореден път молива върху главата на Румен Петков, когото след това обаче олиза в собственото си предаване, защото си абсолютно безхарактерен човек.“ Според Кеворкян Коритаров имитира плурализъм и използва екрана за да злепоставя. Кеворкян накара Енчев да чете цитати от неговата статия в „Труд“, в която нарича Коритаров „пластилин“.

По телефона се включи и Диана Дамянова, медиен съветник на „Лукойл – България“, отговаряща за връзките с обществеността на компанията. Тя уточни, че Коритаров не е рекетирал, а изнудвал шефа на „Лукойл“ Валентин Златев. И повтори малкото подробности за ходовете на Коритаров – че след срещите си със Златев, на които той му отказал да купуват имоти край Самоков и да правят бизнес, журналистът започнал да го изнудва чрез темите и гостите си в студиото. Коритаров настояваше, че никакво изнудване не е имало и попита Дамянова била ли е на тези разговори с Валентин Златев. Тя заяви, че с Коритаров не разговаря, а отговаряше само на въпросите на Енчев. Коритаров я нападна, че не е била на срещите му със Златев, които са били на четири очи.

По подобен начин Коритаров реагира и преди две години, когато бившият вътрешен министър Румен Петков обяви, че той е бил агент на ДС. Тогава Коритаров заяви, че изнесеното от Румен Петков не отговаря на истината и е „меко казано неточност“, която цели да го дискредитира като журналист. По късно сам призна за сътрудничеството си с бившите служби.

Шоуто продължи с Кеворкян, който попита Коритаров – „Кой още трябва да дойде, освен Дамянова, за да ти каже?“ Кеворкян се закани днес да гостува в студиото на Енчев и да говори допълнително по темата.

Виж тук, тук, тук и тук стенограма от разговора по агенция „Фокус“

Виж тук коментар за уволнението на Коритаров и корумпираните журналисти

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.