Енчев, Коритаров, Кеворкян – част 4

Продължение. Виж първа, втора и трета част

Велизар Енчев: Дават ми сигнал на компютъра, че на телефона имаме връзка с представител на „Лукойл – България”… Добър вечер. Имаме връзка с кого?

Диана Дамянова: Добър вечер. Диана Дамянова съм.

Велизар Енчев: Госпожо Дамянова, здравейте. Вие сте в ефир.

Диана Дамянова: Въпреки че се бях заклела и беше ми, така да се каже, служебно наредено повече да не коментирам този случай, когато преди малко гледах господин Коритаров взрян като пионер в екрана да казва, че никога не е рекетирал…

Велизар Енчев: Госпожо Дамянова, може ли да се представите за нашите зрители, вие в какво качество говорите, за да знаят те.

Диана Дамянова: Аз съм медиен съветник на „Лукойл – България” и собственик на D&D агенция, PR агенцията на „Лукойл – България”.

Велизар Енчев: Да, благодаря. Слушаме ви.

Диана Дамянова: И така, когато гледах до преди секунди взрян по пионерски в екрана господин Коритаров да казва как той не е рекетирал, искам да кажа, че той не е рекетирал, той е изнудвал и този термин не е много по-достоен и също така искам да кажа, че „Лукойл – България” като една организация, която седи напълно прозрачно в България, седи зад всяка своя дума и зад всяка своя запетая в това писмо и ще бъде изключително приятно да срещнем засегнатия и абсолютно вулгарния… Аз съм виждала хора… всъщност когато отвориха досието на господин Коритаров, аз гледах телевизия и той каза, че той никога не е имал такова досие, така че мисля, че за никой от нас не е странно защо той сега казва, че никога не е рекетирал. Да, той беше многократно в нашия офис, да, той предложи сделка, която когато му беше отказана, премина към изнудване чрез различни форми, включително и от екрана си, да, аз седя зад това и, да, аз ще се явя в съда, за да го потвърдя, ако се налага.

Георги Коритаров: Чакайте сега да попитаме госпожа Дамянова: Присъствала ли сте на разговори, на които е обсъждана сделка?

Диана Дамянова: Аз с господин Коритаров не разговарям. Господин Коритаров е задраскано лице…

Георги Коритаров: Попитайте я присъствала ли е.

Велизар Енчев: Госпожо Дамянова, присъствала ли сте на този разговор, за който казвате, че на него е осъществена сделка?

Георги Коритаров: Госпожа Диана Дамянова не е присъствала на такъв разговор, защото такъв разговор с искане на каквато и да било комисионна не е провеждан. Госпожа Диана Дамянова не е присъствала на разговор, на който ми е отказвана сделка.

Велизар Енчев: Госпожо Дамянова, защо не внесете в прокуратурата тези факти?

Диана Дамянова: Знаете ли, нас ни интересуваше злоупотребата със служебно положение, което господин Коритаров извършва. Тъй като той вече няма служебно положение…

Георги Коритаров: Нека да внесат в прокуратурата. Дамянова не е присъствала на такъв разговор, защото няма.

Диана Дамянова: А, много вулгарен човек е вашият, за него истината няма никакво значение. Аз наистина съм потресена. Просто нямам повече думи. Желая ви всичко хубаво и ви благодаря, че…

Велизар Енчев: Благодаря ви, госпожо Дамянова, за вашето включване. На телефона преди малко беше…

Георги Коритаров: Аз не съм човекът, който определя, но искам да кажа, че ето това вече наистина е лъжа. Диана Дамянова не е присъствала на такива разговори, защото просто аз знам, че съм бил на четири очи с господин Валентин Златев, много добре знам и сме разговаряли по всякакви проблеми. Ако те желаят да пристъпят по-нататък според тяхното писмо, тогава ще получат съответен отговор.

Кеворк Кеворкян: Да. Ето едно нещо, което ме отличава от този човек и от теб. Може да ти изглежда грубо, но да знаеш, че прехвалената „Здравей, България” има рейтинг два пункта. Ако аз имах 12 пункта, нямаше да мога да заспя. Но онова, което ме отличава: аз бих изгонил незабавно подобен лъжец от студиото си. Кой искаш да слезе? Мохамед ли? Кой да слезе, за да те убеди? Ти сега не вярваш и на Диана Дамянова. Кой трябва да дойде? Ще дойдат доказателствата.

Георги Коритаров: Не че не й вярвам на Диана Дамянова – тя не казва истината. Тя не е присъствала на такъв разговор. И ако тя дойде в студио с мен да й задавам въпроси, ще стане категорично ясно, че не е присъствала, защото такъв разговор не е имало…

Кеворк Кеворкян: Имам изненада за тебе.

Георги Коритаров: А това просто доказва, категорично доказва, че върви някаква кампания, не мога да си обясня нейния произход, която надхвърля вече намерението да бъда отстранен от ефир. Тази кампания отива надалеч и може би в някакъв момент дори човек като мен, който не е страхливецът Кеворкян, а е доста смел, ще започне да усеща, че трябва да се чувства застрашен, защото тази компания намирисва на модела, по който са бивали скалъпвани обвинения, включително срещу много сериозни личности.

Кеворк Кеворкян: Горкият Енчев.

Велизар Енчев: Господин Кеворкян, имам конкретно предложение. Утре вечер, както вече говорихме, сте поканени в…

Кеворк Кеворкян: Господин Енчев, да кажа нещо, което ще подскаже колко съм неразумен, за разлика от този жалък лъжец.

Велизар Енчев: Нека да избягваме квалификациите в името на доброто ниво на това предаване, водено от мен.

Георги Коритаров: Кеворкян, простащината не е аргумент, Кеворкян.

Кеворк Кеворкян: (…) страхува за себе си, нека да покани Галеви, любимите му Галеви и любимия му Брендо да го пазят.

Георги Коритаров: Аз не мога да намеря точните думи да обобщя това, което се случва. Искам да ви кажа, че това е пример за манипулация и за неверни твърдения, оклеветяващи един човек в мое лице. Аз обаче ще изчакам, за да видя докъде ще се развие ситуацията, защото наистина в казаното и написаното няма истината, която предполага извършване на престъпно деяние. Такова нещо категорично няма. Казвам го спокойно, въпреки обстоятелствата, при които говорим. Ако трябва да платя цена за своята безкомпромисна журналистика и ако трябва по някакъв начин моята личност да бъде обект на стилистиката на Кеворк Кеворкян, аз съм съгласен, защото съм убеден, че моята журналистика е едно от малкото оръжия да бъде отстоявана истината в тресавище, каквото в момента представлява формата за обществена дискусия в България.

Велизар Енчев: Да сложим тук точката. Благодаря.

Георги Коритаров: Три часа.

Велизар Енчев: Три часа, всъщност да бъдем точни. Благодаря за вашето участие. Благодаря за вашето внимание, уважаеми зрители. Тази вечер гост коментатор в нашето студио бяха госпожа Светла Василева и господин Георги Коритаров. По телефона чухме госпожа Диана Дамянова, PR на „Лукойл – България” и на Община Правец, големия български журналист Кеворк Кеворкян и юридическия съветник на Община Правец. Утре продължаваме.

Георги Коритаров: Защо каза за него, че е голям, а за мене – не?

Велизар Енчев: Господин Коритаров, вие също сте голям журналист и тази вечер факта, че сте тук, означава, че точно по този начин ви оценяваме. Бъдете сигурни в това. И така, уважаеми зрители, видяхте три интересни часа, през които видяхте всички гледни точки по казуса „Уволнението на Георги Коритаров”. Не случайно темата на предаването беше: „Империята отвръща на удара”. Всъщност тази вечер получихме един отговор на този въпрос. Империята наистина отвръща на удара и, както разбираме, империята, която е уволнила Георги Коритаров, се нарича „Лукойл – България” и нейният генерален директор и представител в България господин Валентин Златев.

Със съкращения от Агенция „Фокус“. Виж тук цялата стенограмаЧаст 1  , Част 2, Част 3, Част 4, Част 5

ядец
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.