Заради кризата – съкращения и при любовниците на милионери

Жена, представяна в сайтове за хазарт като образ на любовница на богат спонсор. Снимка: Геймснет

Кредитната криза влезе в спалните на богатите и влиятелните, които спират подаръците и парите за своите любовници. Това показва проучване сред американските милионери. Социологът Ръс Алън Принс, който е консултант по благосъстоянието в Кънектикът, каза, че 80 процента от хората от най-висшата класа в Америка – предимно възрастни бели мъже – планират да си спестят коледните подаръци за своите извънбрачни партньорки.

В проучването, което е част от по-голямо изследване на намеренията за харчене сред баснословно богатите, са анкетирани 191 мултимилионери, съгласили се да говорят за пари, секс и за любовниците си, при запазване на тяхната анонимност. Принс твърди, че милионерите – всичките те притежават собствени самолети – били подозрително открити, дори се хвалели със своите любовни навици, но все повече се тревожели, че вече няма да могат да поддържат любовниците си на нивото, на които са свикнали.

Социологът заяви, че мъжете, отговорили на въпросите му по телефона, плащат между 200 000 долара и 1 милион долара годишно за удоволствието да бъдат в компанията на по-млада жена. Повечето от анкетираните са едри магнати на възраст между 50 и 70 години. „Тези хора са главно работохолици, които се виждат със своите любовници около веднъж месечно, като за тази привилегия плащат цяло състояние под формата на наеми, спа-процедури и евентуално петседмични ваканции всяка година, каза Принс. Те се чудят дали има смисъл да дават такива суми за подобни неща, а в същото време доходът на средностатистическото американско семейство е 48 000 долара годишно.“ Той заяви, че около 12 процента от мъжете, които е анкетирал, имат намерение да се откажат от своите любовници главно поради икономически причини. Две-трети от мъжете, които издържат любовниците си повече от три години, се готвят да приключат с това. По-малко от половината от тези, чиито любовни връзки са по-отскоро, са взели подобно решение. Според Принс много от богатите мъже усещат, че техните любовници всъщност имат по-голямо влияние върху връзката.

„Говорих с един мъж, който пращаше чекове, тъй като се страхуваше да се види с любовницата си точно сега. Те знаят, че някои от любовниците им са умни, следят във вестниците как се движат акциите на тяхната компания и ще ги изоставят, ако се появят проблеми.“ Един от въпросите, които любовниците често задават, е кой ще вземе апартамента им, след като връзката приключи. „Мъжете отговарят, че ще го дадат на тях, но като не са платили данъка за дарение, това остава съмнително. Ако икономиката продължи да запада, това ще стане сериозен проблем.“

Пословичен пример в случая е Нел Гуен, която убедила любовника си крал Чарлз Втори да й даде правото на собственост върху кралския имот на улица „Пел мел“ 79 в Лондон, останал векове наред единственото частно жилище на улицата. Според Елизабет Абът, авторка на „История на любовниците“, тя е „светец покровител“ на съвременната метреса.

По БТА

Свят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.