Ченгетата искат повече пари. А каква работа свършиха?

Ченгета, потресени, че няма да получат 13-а заплата, обсъждат в свой форум дали да протестират. Идеята им е да се съберат на 13 декември в 11 ч в градинката пред храма “Св. Седмочисленици” и да пушат мълчаливо. Вятърът ще носи облаците дим към сградата на МВР, а от прозореца министърът ще ги гледа и ще си тананика: “Я кажи ми, облаче ле бяло!” Каква идилия.

На 25 септември т. г. на същото място над 100 журналисти от всякакви медии се събраха на подобен протест. Поводът беше зверският побой над Огнян Стефанов, главен редактор на сайта “Фрогнюз”. А настояването – час по скоро биячите с чуковете да бъдат разкрити и заловени. От същата тази полиция, която мрънка, че малко й плащат.

Какъв е резултатът от протеста на журналистите? Ако го кажа с точните думи, “админ” ще ги задраска. Затова да използваме израза от бюлетините на МВР: “По случая се води разследване срещу неизвестен извършител.” Кого разкри и залови родната полиция? Да не би да хвана убийците на банкера Емил Кюлев, пък ние да не знаем. Да не сме пропуснали, че “бандата с кирките” от Бургас вече е спипана и се намира в затвора. Да не би някакъв дебил, затворен в лудница, да е убил с джипа си и да е инсценирал изнасилването на сестри Белнейски от Пазарджик. Да не би вече да са уволнени всички в униформа, които всяка вечер излизат със стоп-палки по улиците и събират не 13-а, а 14-а, 15-а и 16-а заплата.

Чандлър беше написал: “Сигурно има страна в света, в която обичат ченгетата. За съжаление, ако ние отидем в тази страна, никога няма да работим като ченгета.” Като не им харесва на нашите МВР служители, да емигрират. Например – в Гърция, за да видят как там народът се отнасят към колегите им. Или в някоя друга европейска страна, в която пушенето на обществени места е строго забранено.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.