Цитат в десетката: Шествието няма да върне убития

Ученици от Сливен на траурен протестен митинг в памет на зверски убития студент Стоян Балтов. Снимка: Булфото

Досега не писах статия в КакНеСе за убития студент Стоян Балтов, защото съм на особено мнение по въпроса. Смятам, че тази случка се политизира от опозицията. Не съм любител на управляващата троица, но за разлика от много други си спомням и убитото дете, заради което се направи митинг пред парламента по време на управлението на Иван Костов. Спомнете си какво се оказа впоследствие

Спомням си и за убийството на таксиметровия шофьор и как то се популяризира от Сидеров и други подобни мерзки души.

Не мисля, че политиците убиха студента, както и в предишния случай не те убиха детето.

Не мисля, че засилването на полицейското присъствие ще спре убийствата по улиците (вижте Гърция в момента, спомнете си за безредиците във Франция преди три години).

Не мисля, че сух режим ще реши проблема (спомнете си за сухия режим в САЩ).

Спирането на алкохола няма да унищожи пияниците.

Акцизите на цигарите няма да премахнат пушачите.

Забраната на наркотиците няма да намали наркоманите.

Също така шествието в Студентски град няма нито да върне убития, нито ще спре насилието по улиците. За сметка на това някои хора ще извадят никак немалки дивиденти от породилата се ситуация. Така е било откакто свят светува.

Не ме разбирайте погрешно – съчувствам на семейството на загиналия. Дори не искам и да си помислям какво би станало с моя живот ако такова нещо се случи с мой близък или роднина. Животът на един толкова млад човек е безценен. Аз също искам изключително тежко наказание за виновниците.

Въпреки това няма да участвам в шествието. Няма да участвам, защото не виждам срещу какво трябва да протестирам. Бих отишъл на погребение например, но не и пред общината. Не очаквам всички да ме разберете.

Виж целия текст в блога КакНеСе

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.