Глобул се подиграва с държавата със своите 100 мерцедеса. Ще приложи ли някой закона?

Комисията за защита на конкуренцията глоби за втори път Глобул, заради играта “100 мерцедеса за 100 дни”. Този път със 150 000 лв., плюс решение играта да се спре.

Ако някой обаче мисли, че играта ще спре, лъже се. Пука му на Глобул. Веднага обжалва решението на комисията в съда и продължава.

Българският съд не еб…ва да се задейства бързо в такива случаи. Делото ще се влачи с години. Глобул е обжалвал и предишната глоба, която беше наложена заради заблуждаващи потребителя реклами за играта.

Както e-vestnik вече писа, Комисията по хазарта определи играта като хазарт, който се организира без лиценз и разрешение. Тоест – престъпление по Наказателния кодекс. Преписката е пратена в Районна прокуратура. Оттам – мълчание. Като че ли не става дума за нещо, което става пред очите на цяла България.

Преди година прокуратурата си затвори очите за същото при играта на МТел с 88 коли. Тогава МТел също отнесе глоба от Комисията по конкуренцията, но печалбите надхвърлят и глобите, и цената на 88 коли.

Получава се така, че две големи компании се подиграват с безсилието на държавата. И не за да вършат почтения си бизнес, а за да организират хазарт и да будалкат потребителя.
И държавата продължава да не прилага закона, който е много ясен в случая с хазарта. Съдът продължава да протака, за да може Глобул в случая да си довърши играта.

Оказва се, че съдебната система за пореден път проваля държавата и подкрепя измамата на потребителя.

Дали не е дошло време с промени в закона и конституцията въпросната съдебна система да се разтури, защото тя в крайна сметка проваля и България като член на ЕС?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.