Самолетът, приземен в река Хъдсън в Ню Йорк – фотогалерия + видео

Приземеният след сблъсък с ято гъски самолет на Ю Ес Еъруейс в река Хъдсън до Манхатън, Ню Йорк, със 155 пътници на борда, всички от които бяха спасени. Снимка: Ройтерс

Приземеният след сблъсък с ято гъски самолет на Ю Ес Еъруейс в река Хъдсън до Манхатън, Ню Йорк, със 155 пътници на борда, всички от които бяха спасени. Снимка: РойтерсСпасителни екипи евакуират пътници от приземения в реката самолет. Снимка: РойтерсСнимка: РойтерсСпасителни екипи евакуират пътници от приземения в реката самолет. Снимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСпасителни екипи евакуират пътници от приземения в реката самолет. Снимка: РойтерсСнимка: РойтерсСпасителни екипи евакуират пътници от приземения в реката самолет. Снимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: Ройтерс

Пилотът на самолета на „Ю Ес еъруейз”, който катастрофира в заледените води на река Хъдсън в близост до Ню Йорк, бе обявен за герой, след като всичките 155 пътници и екипажът избегнаха смъртта, предадоха световните агенции.

Пилотът, чието име не се съобщава, бе отличен от оцелелите и от официалните власти за хладнокръвното приземяване по корем в реката Хъдсън. „Изглежда пилотът е направил майсторско кацане, приземявайки самолета в реката”, коментира кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг. „След това той е обходил самолета два пъти, за да се увери, че никой не е останал вътре”, посочи кметът.

Свят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.