Дивият комунист среща мирния атом

Вече нямам съмнение какво донесе Серьожата от Москва – не квас, не сифилис, а идеята да се разиграва ЕС. Нямаме хляб, но дайте да отворим завода за сол, който ни затвориха лошите европейци с присъединителния договор. Проблемите в един сектор стават причина за разграбване на друг. Да вдигнем кръвното на еврократите, а после да им продадем хапчета за смъкване на Софарма!

Управленското безумие достига нови висини, Първанов, БСП и ДПС пеят в хора на безочливия популизъм. Дори на хартия още строят Белене с руските си приятелчета! Не разбирам как едно правителство се хвърля на ядрена енергетика, след като не е достатъчно компетентно за 3 години да построи една шибана магистрала. Явно комисионните и апетитите на партийните спонсори са много големи, а ядрената романтика сред избирателите надмогва над здравия разум и компетентната оценка. Козлодуй е добра централа, но не е машината за пари, както ни я описваше Бай Тошо едно време, а дори и да успеят да отворят блока за 2 месеца, пак ще изпукаме от студ без газ за парното. Отработеното гориво можем да складираме на “Позитано” 20, там и без това всички са облъчени.

Черешката на тортата е “решението” на независимия депутат Станчо Тодоров: “ЕС ще ни компенсира за загубите от газовата криза и с част от парите ще си платим санкцията за пускането без разрешение на реакторите”.

Това правителство формално ни вкара в ЕС, но в момента прави всичко по силите си да ни изхвърлят оттам. Аман от свине и дупедавци, за комуниста националното предателство не е навик, не е традиция, ами условен рефлекс.

————

Коментар на читател@Дневник.бг:“Трябва да пуснем и 4-те блока на АЕЦ,нищо че енергопреносната ни мрежа не може да издържи и 80% от сегашните мощности за производство на ел. енергия. С други думи сега изнасяме ел. енергия защото просто за да ползваме сегашните мощности са необходими инвестиции за още една Белене, но в електропреносната мрежа. “

От блога Б. Р. ц. К.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.