Отвлеченият автобус София-Варна – фотогалерия

Похитителят Мирослав Блажев (с голата глава) се предава на полицията, след като отвлече автобуса София - Варна. Снимки: Булфото

Похитителят Мирослав Блажев (с голата глава) се предава на полицията, след като отвлече автобуса София - Варна. Снимки: БулфотоПистолетът и личните вещи на похитителя. Снимки: БулфотоПолицай се опитва да разговаря с похитителя, преди той да се предаде. Снимки: БулфотоПолицаи проверяват автобуса за взривно устройство, след като е опразнен. Снимки: БулфотоПътниците излизат от освободения автобус. Снимки: БулфотоПолицай отклоньява движението край все още похитения автобус. Снимки: БулфотоОсвободените пътници пият кафе и коментират преживяването си. Снимки: Булфото

Въоръженият Мирослав Блажев, похитил автобуса, пътуващ по линията София – Варна, е 33-годишен, работил като охранител в София, неотдавна останал без работа и се върнал в родния град Севлиево. За Блажев, който заплашил шофьора с пистолет със заглушител и казал, че носи и ръчна граната, полицията съобщи, че е лежал в Психиатричната болница в Севлиево преди десет години с диагноза разстройство на личността. По думите на лекари от лечебното заведение бил избухлив.
Похитителят искал да му бъде заведен неговия съгражданин Петър Ганев, който през лятото на миналата година причинил катастрофа, при която приятелката му загубила бебето си. Похитителят се е предал на полицията на бензиностанция край ловешкото село Сопот и час по-късно е отведен в OДП – Ловеч за разпит.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.