Цитат в десетката – Бойко Б. в Чикаго: Цигани, турци и пенсионери срещу ГЕРБ + аудио запис

Снимка: Булфото

Пред български емигранти, събрали се във вторник в православната църква „Свети Иван Рилски“ да му зададат актуални въпроси, генералът описа положението в страната като трагично, оплака се от БСП, ДПС, от продажния манталитет на българите, дори от прегрешилите в собствената му партия. Добри думи намери само за Иван Костов. Борисов за първи път призна, че даже гласи съюз с него. Генералът начерта план как Македония да бъде направена послушна държава и разкри, че търси да внесе от чужбина не само кадри за ГЕРБ, но и прокурори и съдии.

В. „Сега“ разполага със записи от срещата, предоставени от http://www.eurochicago.com и http://www.bg-atlanta.com.

[audio:http://e-vestnik.bg/media/audio/BBorisovChicago.mp3] – Бойко Борисов на срещата

Според Борисов, най-големият проблем на България е лошият човешки материал в страната. „Каква е основата на населението в момента – 1 млн. цигани, 700-800 хиляди турци, 2.5 млн. пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ. Пенсионерите с цялата си глупост ги води носталгията. Викат си: „Едно време на Хаинбоаз какъв хубав проход направихме. Па имаше един Пешо – ехей какъв хубав беше…“ Все едно, че ще се върне младостта. Никога няма да се върне младостта. Обаче това си ги води и под строй отиват да гласуват за Станишев. И вие – милион и половина, дето избегахте… Материалът, дето се явява на избори или от който можем да избираме като кадри, никак не е голям. Лесно е да се каже: „На тебе разчитаме“. Ако така ще разчитаме, значи след 1 година ще се издъня и аз“. Така описа електоралната ситуация Борисов. Той даде за пример Украйна и Унгария. „Българите в Украйна се асимилират от украинската държава бавно-бавно, защото са качествен материал. А в България – нищо. В Будапеща българите са за пример. Навремето Будапеща се е изхранвала само от българи-градинари. И до ден-днешен, ако кажеш аз съм българин-градинар, те возят в трамвая без пари“, разказа Бойко Борисов.

А тъй като БСП се явявала крадлива партия, ГЕРБ и самият той като неин лидер били изправени „срещу няколко милиарда откраднати пари“, от които червените плащали на всичко и за всеки. Борисов призна, че и в редовете на ГЕРБ имало продажни елементи.

„Моите хора също имат цена“, заяви той и, обръщайки се към двама от сътрудниците си, седнали до него, изрази надежда, че няма да го предадат. „Ще устискате ли?“, попита ги Борисов. На което те му отговориха: „Ще устискаме“. Все пак Борисов обеща много строг контрол в партийните редици и „ако кмет, зам.-кмет някъде надигне главица или направи нещо, го омитам веднага, но не го връщам в партията. Навънка и това е“.

Столичният градоначалник разказа, че наскоро социалистите се опитали да купят един от най-сериозните му сътрудници, без да го назовава поименно. Предложили му 20 милиона евро, но той се държал мъжки и отказал. Борисов очаквал тези опити да зачестят, защото в БСП изпитвали панически страх, че дойде ли на власт, „Топлофикация“ ще им се види детска игра“.

Той смята, че поправките на БСП в избирателния закон за въвеждане на мажоритарен елемент се правят с единствената цел – да го елиминират. „Те ни вкарват 20 или 30 мажоритарни депутати. България не е Америка – всеки един човек могат да го пробият – ще го купят, ще му платят, ще му намерят близки, кусур, досие. Тези хора (избраните с мажоритарен вот – б.а.) ще се манипулират много лесно. И тук е фактически капанът с мажоритарната система, който се опитват да ни налагат“, разясни кметът.

На въпрос за Симеон Сакскобургготски Борисов бе по-дипломатичен: „Царят не бих го споменал, защото той си има личен интерес, който си го гледа. И ако някой е предаден, то съм аз и такива като вас. Защото, когато ме даде на Румен Петков да съм му главен секретар, аз отидох при царя и му казах: Аз не мога с тея да работя. Всъщност истинският създател на ГЕРБ е Румен Петков.

Защото, ако не беха сложили техен министър, сигурно щях да марширувам още по плаца. Царят ме жертва. Ходих, молих му се да даде военно министерство, да вземе вътрешно, за да мога да остана… Затова не го броя“, каза кметът.

Макар и да критикува Костов като нерешителен, Борисов похвали първите две години на неговото управление и разкри, че готвят коалиция: „Ако има нещо радостно, то е, че сега с Костов намерихме общ език. Даже това българските медии не го знаят. Направихме няколко срещи. Общият противник е ясен. Толкова ги мразя комунистите, че за десните дума не казвам“, отсече бившият охранител на Тодор Живков.

Виж целият текст във в. „Сега“ тук

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.