Цитат в десетката: Ние ги гоним, те се предават

Както може би вече знаете, в специализирана акция на ДАНС, МВР, прокуратурата и Радио “Ереван”, с риск за живота си спецполицаи задържаха Златко Баретата. Бомби, хеликоптери и базуки не бяха използвани, защото спецакцията се извършила на паркинга пред СДВР, където, според адвоката му, опасният наркобос случайно се е саморазхождал и самопредал. Общонационалното издирване беше проведено успешно, обвиняемият е успял да издири сградата на СДВР и да предложи китки за белезници. Ранени и загинали няма, министър Миков обмисля да награди с по една пералня участниците в кървавата драма. Благодарение на този случай, през 2009 ще бъдат разкрити 20% повече обявени за национално издирване, отколкото през 2008.

МВР изневери на навика си да крие информация и тутакси разпространи клип от спецакцията. На него виждаме ясно, как качулатковците карат бясно в насрещното, ама къде бързат толкоз тия хора? Сакън Баретата да не си спомни някой НСБОП номер от едно време, когато е карал същата тая патрулка и е гонил Лошите, да им свети и да им иска по някой лев.
Толкоз ли е опасен тоя Баретник, че 30 минути след като се е предал, ще хукне да бяга? То много случаи има такива, в дългата ни политическа традиция…

Имаше една златна приказка “Ние ги хващаме, те ги пускат”, сега е в ремикс “Ние ги гоним, те се предават”. Тоя Миков май е същия статист като Румбата, никаква промяна в Системата не може да наложи.

Виж още текстове в блога Б.Р.ц.К.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.