Мила Банкова подреди изложба за Амазония

Доброволката в Перу показва детски рисунки, снимки и ръкоделия от джунглата в Съюза на архитектите

Деца от Перу. Снимка: Мила Банкова

Българската доброволка в Перу Мила Банкова, за която e-vestnik ви разказа (виж тук и тук), подреди изложба под наслов „Нарисувай ми нещо от Амазония“. Мила е събрала десетки снимки от джунглата, ръкоделия на жени от местно племе, детски рисунки и няколко картини на перуанския художник Рембер Яхуаркани, за да покаже на българската публика частица от живота в непознатата Амазония.

Изложбата беше открита в понеделник и може да се види до 19 февруари в Съюза на архитектите на ул. Кракра 11. Една от целите й е да бъдат събрани средства за издаването на книгата „Писмо до теб от Амазония“, която Мила вече е завършила. Книгата е пъстра смесица от детски приказки, древни амазонски предания, снимки, рисунки и разкази за растенията и животните в джунглата. Всеки, който иска да помогне, може да си купи диск с късометражния филм на Мила „Сън за Амазония“ на цена от десет лева. Приходите от продажбата на печатното издание на книгата ще подпомогнат децата, с които Мила работи в Перу.

Снимка: Мила Банкова

Снимка: Мила БанковаСнимка: Мила БанковаСнимка: Мила БанковаДеца от Перу. Снимка: Мила БанковаРъкоделие, изработено от жени от племето Шипибо. Снимка: Нели ТомоваРъкоделие, изработено от жени от племето Шипибо. Снимка: Нели ТомоваРисунка на едно от децата, с които Мила работи в Перу. Снимка: Нели ТомоваНа изложбата са показани и страници от още непубликуваната книга "Писмо до теб от Амазония". Снимка: Нели ТомоваМила на откриването на изложбата. Снимка: Нели ТомоваГрупа Аявис свирят на откриването на изложбата в Съюза на архитектите. Снимка: Нели Томова

Виж още:

Мила Банкова, мисионерка в Амазония:
Зарязах Милано и попаднах в джунглата и бедността

Мила, мисионерка в Амазония,
разказва за жената, която стреля по ягуари

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.