Стоичков си отива. Не се радвайте

Тази оставка я бленуваха мнозина. Националният тим не вървеше на добре и всички виняха Стоичков.
Всяка загуба се приписваше на него, дори в мачове, в които българските национали не играеха, а се разхождаха по терена. На него приписваха неуспехите и на всеки отделен играч.

Няколко футболисти напуснаха тима, докато той беше треньор. Дали всички бяха прави? Най-напред футболистът Георги Пеев отказа да играе като десен бек, както иска Стоичков. Заради това той не го включи в отбора 2 години.
Вратарят Здравко Здравков през 2005 г., след равен с Унгария, открито обвини Стоичков, че обслужва интересите на мениджърската компания на своя приятел Лъчезар Танев, които го карат да залага на Димитър Иванков като титуляр.
Напусна и Илиян Стоянов (защитник на ДЖЕФ „Юнайтед“). В интервю пред „Меридиан Мач“ той каза, че селекционерът на националния отбор е „подлога“.
Капитанът Стилиян Петров напусна по-възпитано, а после се върна.

Дали е виновен Стоичков?
Някой да е чул Дейвид Бекъм да каже за Алекс Фъргюсън, че е подлога, въпреки тежкия им конфликт? Някой да е чул някъде в Европа звезди, далеч по-големи от нашите национали, да откажат да играят в позицията, която им дава треньорът? Или да го обвиняват, че защитавал мениджърски интереси, като използвал някой играч?

Проблемът у нас е, че имаме страшно невъзпитани и разглезени футболисти.
Самият Стоичков преди време имаше конфликт с треньора Бонев, след като той го обвини, че предава България, не го включи в отбора и т. н. Въпреки това Стоичков се сдобри с Бонев и се върна.
Докато беше треньор, от Стоичков не се чуха някакви тежки обвинения или обиди към играчи, въпреки избухливия му нрав.

Стоичков е удобен да се оправдаят несполуките на националите. Но проблемът остава. Ще успее ли някой да направи от тази сбирщина от играчи отбор?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.